Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
»The Buttons
Saturday, March 26, 2011

I dont know what came up, tapi yang I know, IMISSMYBUTTONS :(

rindu time bergila dengan mereka tiap tiap petang. all the tepungs, all the DSLRs, all the fun and laughter, everything. hey guys, remember the first time we met? or the first time we laugh hilariously? or the first time we celebrated something? or every other time that we had real fun? or you peeps just remember the part that we fought, cursed, yelled at each other? I really dont know what to say exactly. I just wanna go back to the oldtimes :) MAYBE seeing these pictures will remind you bout the funs that we had :))

celebrating the end of PMR
(first time hangout)
zombieessss --'
padan muka matniii
ada TB ada tidak :)
mandi beramai ramai :))
band baruu :D
farewell party nani
(yang first tuuu)
berjalan ke pacific
Add caption
OMG, remember kita makan cake ni dekat bowling pacific. dah lah hancur cake tuu, makan dengan tangan. berdiri pulak. orang tengok jeaa. hahahahahah
photoshoot dekat rumah TokSu
(credit to PHOTOGRAPHER APIT :D)
the location
rambut aku nii lawa (perasan)
the photographer
buttonista
celebrating Haz's 15 birthdayy
(time nii some of us dah gaduh so tak bercakap, but we still had fun kan?)
sexay's family
bulat & naim
'model' wanabe

so guys, still up for Buttons vs TWC futsal match ?
haha heartt youuu :)
trash talked @ 4:11 PM

»hotstuff
Friday, March 25, 2011

wewehh hampaa, duk pikiaq baguihh apa wepp? duk buat pala stai bole.

hahaha. sumpah aku benci hampa. mengutuk orang cukup mauu, haram kenai pun dok. pikiaq hampa elok sangat kott. MACAM BUDAK BARU NAK UP ! sejak bila hampa berubah aku taktauu. you both used to be my BESTEST friend, and you've changed into someone else. its like, I dont know you anymore. I can live with the ignorance that you gave me. but your attitudes are pissing me off! people change to be someone BETTER, not worse. entah lah hampa, kalau aku p bagitau hampa face to face, sure hampa BEBAI en. macam aku tak kenai hampa en. takpalahh, you go on with your life, I'll go on with mine. there, SIMPLE. :)
trash talked @ 5:05 PM

»I hope we're clear
Wednesday, March 23, 2011

okayyy, some of you may know pasal aku, A and MIS tuu. tapiiii, kalau hampa taktau cerita yang SEBENAR-BENARNYA, tak perlulah nak bawak mulut merata. dalam kes kami nii takdak sapa pun yang bersalah. time awal awal tu jea yang salah sangka. and kepada hampa yang bawak mulut p tenggek sana, tenggek sini, mengata kat A or MIS or aku macam macam, tahniaahh, anda telah berjaya menempah tiket ke neraka. free jea ++dosa. haha. syok kann? :) ni nii, hampa tak payah laa nak kata A tuu perampas or anything. bukan salah dia. kalau hampa hampa yang dengaq A and aku 'gaduh' kat kelas dia tuu, yang A tengking aku tuuu, time tuu salah faham lagiii. so, tak perlu lah nak buat cerita nahh? haaa, dahh lahh. hampa ada otak. reti pikiaq dah kott.
trash talked @ 5:45 PM

»2010's SPMiees

congrats hampa for your results :))
trash talked @ 5:33 PM

»my propertyyy
Sunday, March 20, 2011

saya bosannn.
so mari saya kenalkan mereka mereka ini.
btw, they're minee so,
BACK OFFF <33

ini Mohd Radzi bin apetahhh, haha. sulu duk dengaqq nama dia melalui Piea. dia nii 'ayah' piea dalam FB. then time Buttons' outing dulu, dia munculkan diri. then macam mana tahh aku bole panggil dia Justin Bieber. haha. actually kami tak rapat punnn. start menggila since aku panggil dia JB tu lahhh. duk wall dengan dia, then lawan bloggg. tuu jea lahh yang kami buat punn. haha. since peristiwa yang aku 'kutuk' dia tuuu. I think hampa baca dah kan posttt yang before thiss. yang sekali dengan blogg dia tuuu. :D by the wayyy, dia niii hotstuff tauu. siap apa page sendiriiiiiiiii. click disini if anda tidak percayaa. anda digalakkan men-like page ini if anda LIKE :) (pediaa akuu niiii? --')

macek indon niii nama dia Nur Inengwati binti Azmi. she's my mummy. haha. happily married to Encik Naim Sexayy. hahahahhahaha. ceqq kenaii minah nii time form 2. tapi time tuu tak rapat sangattt. kawan macam tuu jeaa. start rapat form 3. macam tak bolehh berpisahh ohh dengan diaa. time streaming class form 4 tuu. kan aku dengan dia nak masuk 4SS1. tapi yang dapat aku, serious macam nak teriak sebab kena tinggai diaa. grr, nak buat macenaa enn? err anywayyyy, MUMMY SEXAYYYY, YOUR DAUGHTYY HEARTS YOUUU :)

Nur Hannani Roselan is the name given by her parents to the girl. dia asal KL. masuk sekolah aku time form 3 lahhh. trust me guyyss, SHE LIGHTS UP EVERYONE'S LIFES ! happy-go-lucky gilarr ohhh. mesra alammm ! HAHA. kerja dia 24hours, SENYUMMM :) kalau dia ada, sumpah happening gilarr. bising tauu bisinggg. hahahahah. kadang kadang annoyingg. tapi, selepas pemergian dia (balik KL), baru terasa bertapa bosannya Kedah Darul Aman niiiii. hahahaha. kalau petang petang bosan jeaa, mestii ajak dia datang rumah. tapi dah dia tak dak, terpaksa membosankan diri jugakk lahhh. dia ajar aku ice skatingg ohh. haha, actually aku jatuh jea banyak, then grab diaa. habiss basahh bajuu diaa. hahahah. HANNANI ROSELANN, BALIK LAHH KEDAH BALIKKKK! IMY :(

em yang nii jea lahh duluuuu :)
nantii nantii aku postt tentangg someone elsee pulakkkk :D
byeeeeeee <3
trash talked @ 5:07 PM

»waddee?
Saturday, March 19, 2011

helloooo :)

pagii tadi saya bangun lewat kerana semalam tidoq lambatt. then, pukoi 2 macam tuu pegii kenduriii. hajat lepas kenduri p lib teruss. kesiann pakki, tunggu dari pukoi 2.30. by the time sampai lib dah pukoi 4. bateri lappy pakki habeh. and dia dahaga air. aku nak buat kerja dulu. tapi tangan parkinson tiba tiba, pegang pen pun terketaqq, HAHA. so kami p pak hainan. pakki cari plug. then jumpa Pijan & Is (abang pakki). bythewayyy, pijan is more likely my abang time darjahh 6. lost contact dengan dia. TIGA TAHUN tak jumpaa :). so tadi duk dengan depa ahh. sumpah depa meqapuu tequkk. disebabkan saya 'budak kecik & budak perempuan' disituu, buat buat tak faham jea depa kata apa. HAHA. dalam pukoi 6, pijan hantarr balik. tapi before tuu p suk dengan depa dekat taman koperasi dulu. lepas tuu baru pijan hantar balik guna motor pakki :) THE END.
trash talked @ 7:16 PM

»abang

to: Radzi Nippon :)
ABANG ABANG :) hahahahah.. macam tak ikhlas jea mintak. hahaha tapi takpaa. er jawapan saya, SUDI SUDI :))

haaaa, hampa mesti tertanye tanye en kenapa aku post menatang nii? HAHA. nak tauuuu, bukak belogg dia niiii. radzii's blogg :) sila click disiniiii
trash talked @ 6:52 PM

»haha
Friday, March 18, 2011

hey there, Im in the mood for typinggg. so, nak membelog niii. tapi tentang siapa dan mengapa yeer?

takpa lahhh, taknakk lahh type :) BYEE :)
trash talked @ 6:14 PM

»kutuk dahhhhh hampaaaa wehhh

kenalkan, ini Mohd Radzi.
ini Mohd Tarmizi
dan ini Wan Rifqi
mereka telah menaikkan darah akuu. eeee geraaaammm ! hajat nak membelog dan mengutuk mereka. tetapiii, saa budak baik and nak pass SPM next yearr and aku pikiaq depa nii ABANG yang dah habess sekolahh jeaa. eeee geram lagii dengan hampaa. tapaceqq, aku sabaq jea dengan hampaa. tadak rasa nak tunjuk teladan baik langsung kat ADIK. hahhahahaha. sebagai ADIK, aku hormat hampaa and sesusah susah aku nak sebut ayat niii, terpaksa lahhh. AKU MINTAK MAAF :)
trash talked @ 5:26 PM

»heeee
Thursday, March 17, 2011

meet Jiji Mizi. naharee, dia niii memang patut satu pala dengan cousin ceq hat Rifqii nuuhhh, jenihh suka kacau pala orangg. HAHA. dia nii singlee kea dah taken tahh? if dia singleee, HOIII PEREMPUAN PEREMPUANNN, AKU LELONG DIAA NIIHH !! SAPA MAUUU?
trash talked @ 7:18 PM

»ughhh

I hate homeworks, especially Account and Addmaths. sebab? bila dahh konfiden jawapan aku betoii, TENGOK TENGOK SALAAHHHH ! grr --'

trash talked @ 7:03 PM

»omg, :(

message lama nii, tadi bukak blog lama jumpa balikkk :(

"mcm tu ka cara u tunjuk syg u kat i? u post nama i dlm blog, saying that u love me. tp sdangkan u dhcple en. i baru start sygkan u, tapi dh u bt ceni. im done with u. i bukan bahan lawak utk u, i bukan smthing yg u boleh mainkan. think about it! i pn ada hati, ada perasaan"
"mmgla dh break, tp sblom cple u pkir habes2 aa? huh? ssb i? awt lak sbb i u break? i dh maafkan u, tp i tk rasa nk text dgn u lg."
"sorry, i tkleh bg. obviously my heart is not for u. i need smone who care bout me, who honest to me, who's not playing with my heart. besides, u deserve better. thanks fr being my friend, take care, bye."
seriously, Im sorry :(
I wont do it again,
I promise !
trash talked @ 1:18 PM

»burn baby burnn !

mood: exaustedd --'

hoyeehhhhhhhh! tadi pagi saya bangun pukoi 7.45 sebab harinii plan dengan ineng, wany, ben & pait nak pegii swimm. so, lepas hantar mama, dalam 8.40 mcentuu dah sampai dahhh. ineng pulak lambatt, family matter. dahh lah tuu, masuk dalam pulakk, uncle tu tak bagi swim dengan tshirt. bodooo. lepas ineng wany matni & hazrul sampaii, aku mintak matni hantar balik rumah ambek swimsuit. eee, geramm. sampai sanaa mandii ahhh. matni balik sebab ada kerjaa. then time nak balik tuu aku mintak tolong pakki hantar. before tuu, banyak gilarr masalah dunia yang kami hingaq (aku ineng wany ben & pait, hazrul & pakki dengar jeaa). lepas daddy call suh balik, aku blahh ah dengan pakki & pait. wany ineng tunggu zakuan mai ambekk sebab matni ada kerjaa. hazrul & ben aku taktau udepa nak balik dengan apaa. kesian pulakk tinggai depa.

now, sedang menunggu ineng & wany nak  maii kea dak nihhh. aduuhh, ineng ineng, apa salahnya if hang balik rumah jeaa. explain kat mama hang, tapi jangan bagitauu aku and wany ada, jenuuhh mak hang tauu kami TERPAKSA tipu dia tadii :((
trash talked @ 12:39 PM

»nik irfan
Wednesday, March 16, 2011

dayyyyymmmm he's cccccccccccuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuteeeeeeee !!!!!!!!!!!!
trash talked @ 6:05 PM

»cikguu cikgee (more like mentor mentee :D)
Tuesday, March 15, 2011

meet them, cikguu-cikguu dan anak murid sayaaa :)

cikguu Addmaths

 
cikguu Account
 
anak murid Mathematics
trash talked @ 9:56 PM

»pendek cerita

hannani roselannnn, I misss youuuu :)

pagii tadi saya bangun awal kerana anak murid saya kejuttkannn. **thanks my you jedi. HAHA (starwarsss). anywayyyy, lepas tu dalam pukoi satu setengah macam tu sampai cp. blaa blaa blaa, tangkap gambar dekat tingkat 6, ineng baik balik dengan sexay, karokae, makan kat pak hainan, mama nani hantar balikkk :)

the end :)
trash talked @ 9:32 PM

»cool, haha
Sunday, March 13, 2011

today was kinda cool. sebab? aku jadi cikguu wepp !! HAHA student bertuah aku, Muhammad Zaki Syafiq :)

ajaq dia Mathmod jeaa. time dia mintak ajarkan tuu aku ingat dia main main jea. then dia kata betul. do, okay lahhh.. trust me, THANK GOD aku ada kesabaran, haha. dia macam tak belajar jea time form 4. haiiihhh, Pakki Pakki. 

takpa takpa, nak cerita niii. kami set nak p lib pukoi 2.30. so, okayyy, 2.30 aku dah keluar rumah. first time aku on time. haha. anywayyy, aku text dia time otw nak gerak tuu. then dia pun kata dia otw. time aku dah dalam kerata tiba tiba dia kata lambat sikit, nak makan kenduri. cimprengg. nasibb time aku sampai kat lib tu ada nerd, zamani, lina, anisa & lin. kami pun masuk dekat discussion room. dah la tuu, maxis bt babi pulak. line tadakk. bodo jeaa.. aku and lin p cp topup. sampai lib balik aku tergerak hati nak naik atas cari pakki. nasibb jumpa. kalau tak? grr. aku naik atas kat dia. tapi panas, nerd ajak study kat DR balik. kami pun p lahh. SEJUKK OHHHH :D. time tengah study sekerat jalan. zamani pulak duk buat gatai letak tangan dekat bahu lina dalam lib. macek guard hat tak puas hati kat aku lama dah tuuu nampak. depa kena halau. kesian adik adikku :) nerd stay dengan kami. so, kami bertiga duk lah dalam DR tuu sampai pukoi 5.30. pakki berhajat nak balik pukoi 5. tapi hujan lebat gila so dia pun terpaksa tunggu pukoi 5.30. actually hujan stop dalam 5.15 macam tuu, tapi dah dia nak tunggu :). sementara kami bertiga menunggu tuu, dan ambek buku buku yang nampak menarikk. haha. emmm lepas tuu pukoi 5.30. kami semua pun balik :)) THE END ^^,
trash talked @ 10:14 PM

»--'
Thursday, March 10, 2011

kebosanan ketahap kecipanan !
grr
trash talked @ 4:49 PM

»panadol, yikess!

SEBUAH KISAH BENAR....

Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.


Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

<span>Alternative Treatment ( Tips )</span>
Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak.
Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.
Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis Painkiller? semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda.. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.


Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?
Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang Biasa?ini ke dalam mulut anda.

p/s: serik la aku xnk telan benda ni lagi..apa komen korang.??

ambek dari FB sapa tahh
sapa sapa yang terasa tuu, sorry
trash talked @ 4:47 PM

»listen

Listen to the song here in my heart
A melody I start but can't complete

Listen to the sound from deep within
It's only beginning to find release

Ohh the time has come for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own, all 'cause you won't listen

[Chorus]
Listen
I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried
To say what's on my mind
You should have known
Now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what
You've made of me
I followed the voice, you gave to me
But now I've gotta find my own
You should have listened

There was someone here inside
Someone I thought had died
So long ago
Oh I'm screaming out
And my dreams will be heard
They will not be pushed Aside or turned
Into your own
All 'cause you won't listen

[Chorus]
Listen
I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried
To say what's on my mind
You should have known
Now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what
You've made of me
I followed the voice, you gave to me
But now I've gotta find my own
You should have listened

I don't know where I belong
But I'll be moving on
If you don't, if you won't

Listen to the song here in my heart
A melody I start, but I will complete

Now I am done believing you
You don't know not what I am feeling
I'm more than what you've made of me
I followed the voice you think you gave to me

But now I got to find my own - my own
trash talked @ 2:44 PM

»selamat hari tua
Sunday, March 6, 2011

heyy dengar sini, panjang umur budak niih. baru jea cerita pasal dia semalam kan? hari ni birthday dia :)

Happy Birthday Nana :)

trash talked @ 9:51 AM

»

today tak pergi sekolah, duduk rumah menangis sorang sorang.
WHY?
I think you know :'(
trash talked @ 9:43 AM

»meet them
Saturday, March 5, 2011

meet Sabrina Najihah, Alif Wahab and Hafidz Ramlee :)

nana
alif
apis
aku kenal mereka mereka nih time couple dengan ejat helmi dulu. 2 tahun yang lepas okayyy. haha. diorang ni budak KL. so, tak pernah actually meet them face to face. teringin. tapi mereka budak pandai :) semua stay dekat asrama. adehhh. bila aku turun KL jea, bukan ada num mereka pun. num nana adalah. tapi time nak jumpa, dia busy :) haha. tidak mengapa. nanti I turun KL, nak jumpa jugakk koranggg, tauuuu :D anywayyy, motif actually nak bagitauuu, I miss youuu :) TC <33
trash talked @ 7:25 PM