Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
»Janda Baik, Pahang.
Monday, January 23, 2012

note: this post MAY be LONG. so, kalau rasa tak larat nak baca, takpayah baca langsung pun takpa :)

Sabtu! pukul 8 dah bangun -,- lagu Mr. Saxobeat yang ku setkan sebagai alarm telah mengejutkan aku. bangun makan, siap, mandi, packing segalabagai. tokmama kata nak gerak pukul 10 so that sampai sana boleh terjun sungai. haha. tapi Pakngah who was suppose  to jaga Tokwan's house sebab Bibik ikut, datang lambat. dia datang dalam 11+ macam tu. then the drivers, Cheja Cujid and Daddy pegii isi minyak. more like p cari lombong minyak sebab lambat gila. so, plan dah kacau. last last gerak dalam 11++. aku naik dengan Cheja and Alongnat. we're the first to gerak. tapi kami stop dekat Petronas sat. nak topup touch-n-go and phone Alongnat. tapi dah laa topup habis, TNG pun offline. kami pun tunggu laa yang lain dekat Petronas tu. rupanya, depa dah lama belah -,- dah masuk highway dah pun. pffftttt.. 

meet Alongnat

sampai sana hujan lebat nyahhh ! dah laa jamm tengah jalan. aieee. so, sampai sana, tengok ceta hidustan, makan lunch. bagi aku and alongnat, branch. sebab kami tak breakfast pun. then pukul 4+ macam tu baru p sungai. bukan yang kat depan rumah maksu and yang haritu kat D'Ark tu. ni dekat apa resort tah. tempat tu dalam sikit. 

Pikiaq setaii kot empat2 orang nii -,- haha
Me, Cheja Mama Kakwany

sampai rumah Maksu balik, mandi. \berebut bilik air -,-/ then pukul 7 macam tu siap siap untuk BBQ + karok malam tu.

Cheja and Kakwany :)
ignore orang tengah tu -,-

Mira and family dia datang lambat sikit. time karok tu aa yang gilos babis pun. hahaha. tak hapa hapa ja semua orang. ahaha. malam tu punya event habis pukul berapa pun aku taktau. aku dengan budak budak tidur awal dalam 12++. the adults sambung karok. haha then depa bukak cerita Santau pulak. haha nasib baik aku tidur rumah lain. -,- aieeeee

________________________________

Ahad~ bangun pagi TAK gosok gigi, mandi sungai lagi sekali! hahaha. haha kata nak mandi air terjun, tapi jauh sangat, nak kena naik bukit -,- tak jadi aa. so, kami p balik tempat semalam tuu. tapi pukul 11 macam tu baru pegi sebab time breakfast tu hujan renyai. bila dah panas baru gerak.

time dekat sungai tu, 3 peristiwa jadi.
  • Bu Sue beli Twistist, aku time tu tengah makan eskrem dekat atas. malas masuk dalam air. sejuk! then daddy mintak suruh aku baling Twistist tuu. aku campak macam dalam iklan tu laa. tapi terlekat kat tangan so bila aku baling, menatang tuu naik atas laa bukan pegii depan. so, Twistist tu lekat atas pokok! hahaha
  • depa nak ambek Twistist tu tak sampai, so disebabkan aku yang baling, DEPA BALING KASUT AKU SEBAB NAK AMBEK MENATANG TU~ kasut aku pun tersangkut jugak! -,- aieee. tapi last last dua dua jatuh balik aa -,- Cujid KAEH dengan batang yang panjang yang Maksu jumpa. 
  • ADA KATAK PURU! bapak besarrrrrr bhaiii! -,- hahhaha geliiiiiiiiiiiiiii!!!

sampai rumah mandi, then lunch. orang lain karok, Mira aku Cheja and Alongnat balik KL. sebab cheja nak keluar. haaaa... keluar tuu, lain post. haha byee!

ps: pictures ada lagi dekat Tab Cheja :) nanti upload.


Photobucket
trash talked @ 11:02 AM

»holiday

haiii, nak habaq niii! I've been busy these past few days. nanti I'll story mory atas lorry okay? bubuyeee
Photobucket
trash talked @ 12:31 AM

»family first :)
Friday, January 20, 2012


baru tadi ja. haha. tadak keja. first memei dengan cheja ja yang nak tangkap gambar depa. then aku masuk. daddy alongnat dengan nophie pun shieeebuk jerr. hahaha

motive: nak habaq hampa, family aku gila! haha

ps: tak sabaq esok ! nak kena bangun pukul 8. gerak dalam 10 -,- aieee. haha


kbaii
trash talked @ 10:52 PM

»Family Time
Thursday, January 19, 2012

heyyyyyyaaww! Im in KL ! yay ! hahaha

yes, aku ponteng sekolah harini. habeslah azam takmau ponteng sekolah tahun ni -,- aiieeee... actually Tokwan sakit. dia kena stroke tau dak wei hari tuuu! -,- so pagi nii dia p jumpa doctor ditemani oleh daddy and mama. doc tu kawan daddy. so, aku and adik adik terpaksa lah ponteng. \bila cikgu yang tanya nanti ada lah BABIS BABIS yang nak perli aku kan? #dasarBITCHES!/

anywayysss, haaa... yang BABIS BABIS kat dalam kelas yang nak perli perli aku tu kan, SILALAH JEALOUS, because Im going camping at Janda Baik this Saturday! haha hampa ada? takdak! hahahhaa

niat nak balik sebab tokwan sakit. then maksu macam syiok pulak duk ajak kami semua p sana. haha family aku, tokwan tokmama, cheja cujid alongnat, family aicik. aiee, suker I nyahh. tapi, Mamani and family tak ada. ksza klin smua tak balik. so, still tak complete jugak.

so, nanti kami mandi sungai lagi laa! haha then tokmama kata nak buat BBQ. ausshhh, I loikee! yang nii kalau tiap tiap bulan buat macam ni sampai SPM nii best aku pass SPM with flying KICK ni! haha

Janda Baik, tunggu kedatangan kami yerrr. hahaha oh yes, nak berphotoshoot lagii! nak tukar DP FB. haha. tapi photographer family kami tak balik, terpaksa tangkap sendiri lah. -,- "MIRAAA!" hahahhaa

trash talked @ 11:04 AM

»*sigh*
Tuesday, January 17, 2012

busy busy busy, haha

sebenarnya, tak lah berapa busy sangat, cuma aku ja yang pulun nak busy. sebab kalau aku busy, ada kaa aku nak online? \eh ada ja -,-/ okayy, aku busy p laa macam mana sekali pun, online mesti nak jugak. aku pun taktau apa yang aku buat yang telah menyebabkan masaa aku banyak terbazir time online. haha. facebook, boleh gagah. stalk orang je lebih. eh waitssss! I knowww! aku duk ralit layan YouTube! hahahaha haaaaa..... buat apa lagi, tengok One Direction aaa. oh Liam, he's soooooo cute! <33

anywayysssss, harini balik lambat. sepatutnya ada kokurikulum. then tak jadi buat, nak start lepas raya cina la apa laa. aku saja lah stay lambat, balik pukul 4++ tadi. then bila sampai rumah baru teringat yang esok petang aku nak p KL. esok dah laa balik lambat dah sebab ada latihan rumah sukan. balik rumah mandi, then siap sikit sikit, ambek mama terus gerak p KL. haha mesti aku lenaa dalam keta sampai KL. haha

TAPI! aku tak siap lagiii menatang menatang niii

dahh laa nak kena buat semua nii by esok -,- malam ni mengaji pulak. 

aaaaaaaaaa! aku tau, mesti hampa kat luaq tu kata, "dari aku duk hingaq sorang sorang kat sini, baik aku buat kerja aku" kan? haha aku tauu laa, MatLutfi ajaq. hahhahaha

rehat laa sat. satgii satgi lah aku buat. malam nbi sengkang mata laa alamatnya. haha mengaji satu jam jaa. sempat aeh, InsyaAllah :)

kbaiiiii





motive aku buh Liam Payne banyak banyak is because, he's cute and TOTALLY MINE!
trash talked @ 6:28 PM

»mission impossible
Monday, January 16, 2012

hii peeps! FYI I've been busy. :D byee peeps. 


oh ps: Form 5, NOT COOL :(

pps: title has nothing, none whatsoever with this post. thankyou
trash talked @ 9:22 PM

»Tsunami Cinta
Thursday, January 12, 2012



Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

__________________________________________

tadi kat sekolah ada Majlis Persaraan Puan Siti Ahminah. so, teacher Zanifa \as usual/ menyanyi lagu ni dengan teacher Nabila. seriously lagu ni sedih. aku pulak duk teringat dekat DIA.

trash talked @ 8:44 PM

»Abang Radzi ♥


rinduu letteww, hahahaha. abang abang abangggg, Imisssyouuu :D 


trash talked @ 4:28 PM

»One Direction
Wednesday, January 11, 2012

meet One Direction




aren't they just adorableeeeee?!! haha KIUTTT!

ps: Liam Payne is totally MINE!




trash talked @ 6:31 PM

»them
Tuesday, January 10, 2012

okay, first of all. Im sorry. Im really sorry. I've messed up. I was always a barrier between you two. Is it my fault? ugh, all I want you guys to know is that Im trully sorry. I really do wanna be friends with both of you and act that what we used to fight was never actually happen. 

her: aku bukak inbox Facebook tadi, tengok nama dia ada. meaning, she's still my friend on FB. setengah jam kemudian aku bukak balik, tengok tengok tak ada. bukak FB dia, macam tak add uhh. seriously sedih. eventhough aku dengan dia tak pernah rapat. tapi aku nak ja kawan dengan dia. tak suka la gaduh gaduh masam masam muka ni.


him: well, no comment. he's doesnt really like me posting about him on my blog -,-

byee then :)

trash talked @ 7:42 PM

»pengajaran untuk semua
Monday, January 9, 2012

untuk pengetahuan semua kelmarin ada ceramah tentang disiplin dekat sekolah kami. ingat habis pukul 2.30. rupanya 4.30. uishh, ramai ramai pakat balik aa. haha aku cabut dengan Ineng dengan Haz. kami keluaq kot pintu C \yang dekat dewan tu/ Haz lencong balik rumah, aku dengan Ineng balik rumah aku. time kami balik sekolah nak ambek bag, balik rumah, semua pakat kata "cikgu ambek nama, esok sapa tak p, kena dengan PK" aduiiii, ketaq nak mampus. 

seriously, malam tu aku sampai termimpi PK HEM marah aku and dia tak percaya cakap aku. meaning dia tak percaya alasan yang aku bagi laa. tapi dalam mimpi tu kes lain.

pagi tadi lepas perhimpunan dini, depa panggil nama nama yang tak hadir kelmarin. Ya Allah, aku tak pernah seKETAQ pagi tadi. tadi pagi ketaq gila macam ada orang nak mai bunuh -,- dah laa tu, yang paling ramai sekali, budak kelas aku laa. time Ustazah Azlin panggil nama students kelas 5SS1, berderet kot. hahahhaa. sampai sampai nalla punya kena beletiaq dengan PK HEM, aku duk pikiaq alasan apa nak bagi. then rasa, alaa depa tak tanya punya.

oh yes, budak kelas kami ada 38 orang semuanya, yang kena panggil 20 orang! haha gilaaaa. pluss, nama Ineng tak kena. bodobabibanggang. hahaha #dengki -,-

anywayy, kami yang tak p kelmari tu, kena p hari Khamis ni. so Khamis ni balik lambat -,- aieeeee

note to self and others: JANGAN PONTENG!


trash talked @ 4:49 PM

»its all about him
Sunday, January 8, 2012

trash talked @ 10:44 PM

»tak padan dengan nak SPM wei

okay, here goes. haha. Im gonna get smack for writing bout him. haha

matchaa, I tulis sikit ja nah? sorry.

semalam Nel mai rumah macam biasa laa, sembang nak buat homework, haha. tapi kami p print sat. then alang alang nampak MIS keja kat sana, kami p laa minum. haha. ingat nak lepak sat jaa. kami park Porshe dekat depan CC. lock naa. haha. lintas p Restorant Mama. minum, last last balik rumah dalam 6++ nak dekat 7. haha

tadi pn kami buat menda yang sama. tapi kami p Taman Rimba dulu jumpa Kimi and Dekwan. then 6suku baru gerak p Mama. minum, then daddy call suh balik. aku tipu daddy kata kami p study rumah kawan. aduii -,- bila dia call, aku ingat kantoi, aku mula laa tergedik terhegeh macam ada ulaq masuk seluaq. aiee, bila pikiaq balik MALU -,-! nasib baik laa tak ramai orang -,- ishh malu. esok lusa tulat tak mau p dah. nak duk rumah study dulu. agak agak orang dah lupa, aku p :D haha


maaf, tiada gambar untuk display :)

trash talked @ 9:23 PM

»love
Friday, January 6, 2012

hey peeps! sorry, been busy. BTW, HE'S BACK! :))

kbai

trash talked @ 11:45 PM

»first day of school
Tuesday, January 3, 2012

oh hai, semalam aku ingat last post aku. daddy kata boleh online weekends ja. tapi tadi time dalam kereta lepas balik sekolah, meyan mintak nak online, daddy luku pala dia. then dia kata one hour per day only. hahaha aku ingat takmau online, ni aku online sebab nak buat Jadual Tugas and Jadual Waktu kelas. haha. aku takmau pegang jawatan apa apa sebab aku ingat aku nak turun kelas. taknak duk kelas tu-,- tapi takpa laa. haha.

dua tahun aku stuck dengan mereka \budak kelas/ muka sama ja -,-

psssttt, budak 4SS1 eh lupa, form 5 dahh... 5SS1~
SAPA RASA TAK BAYAQ DUIT BAJU KELAS TAHUN LEPAS LAGI, ISH BOLEH BAYAQ DAH KOT -,- AWAT HAMPA NAK TUNGGU MASUK U DULU KA BARU NAK DAPAT BAJU TU --' #tehege

oh yes, first day of school was perfectly NORMAL  :) so far -,-


trash talked @ 6:20 PM

»I'm Leaving
Monday, January 2, 2012


aku taktau nak kata apa --'

daddy tak bagi online, except for weekends. so, aku rasa, blog nii akan start laa bersawang. sedih sedih, hahaha. macam laa tak boleh online kan? er er, Facebook aku akan diupdate oleh Twitter aku. Twitter akan diupdate oleh Phone \maaf, tak ada link untuk Phone :))/ sesiapa yang nak contact aku, sila ke Twitter, iaitu Tweet aku. tak pun, kalau hampa ada num aku, calling calling laa. text ka :) hahaha. 

okay, aku sedih. hahahaha. \bak kata Nel, BODOBABI -,-/ dah dah, maaf ya stalkers. haha \ada ka orang stalk aku -,-/


perhaps, this would be my last post. TAKE CARE PEOPLE :)


esok aku duk dengan Perempuan nii lah -,- hahahaha 

trash talked @ 8:42 PM

»last day of cuti

hari ni hari last cuti :((

esok dah start sekolah. \takpa Nina, sabaq sat. setahun ja lagiiii/ anyway, harini aku sangatlaa boring -,- dah laa boring, malas pulak tuu. duk text dengan Epi ja harini. haha kawan tu duk dalam bas otw balik Melaka -,- :( \dah tak jumpa aku dulu. takpa, raya Cina ada lagi. #tupunkalaubolehkeluaq -,-/ 


Nel balik pukul 12 macam tuu. lepas dia balik, aku dengan Haz lena sampai pukul 2++. aku kena bangun buat lunch, Haz tidoq sampai 3.30. nak lunch tu baru aku kejut dia. lepas lunch, Haz online, aku balut buku. aku pun tak sedaq masa berlalu. sampai lah pukul 5 macam tu kami ingat nak p Giant and rumah Nel. tak jadi. haha last last Haz balik pukul 7 macam tu. daddy meyan memei p ambek mama and p hantar lappy tokwan. aku duk dengan Nopi. aku bagi dia makan bihun sup. and satgi aku rasa aku makan maggi ja. haha bihun habeh dah. tinggal sup ja -,- hahaha

takpa, tu ja -,-

trash talked @ 7:59 PM

»counting down to 2012

heyaawwww! tengok calendar, tengok jam, tengok tarikh, tengok tahun, BABY IT'S 2012!!!!!!!

Happy New Year!! \yes, dah beratus kali aku wish/ hahaha

new year eve's tu, lepas post terakhir aku tuu, kami sefamily siap siap, gerak dalam 8.30 mcentu balik rumah sat ambek baju and bagi Gapil makan. malam tadi kami tidoq sini. so, dalam 9 macam tu sampai laa dekat Kepala Batas. kami makan satay and char kwetiaw \betoi taktau eja -,-/ kami satu family, excluding Tokmama and Tokwan, kawan kawan mama, Aunty Baya and family plus Epi \anak buah dia yang mata bulat tuuu/, Aunty Sal and anak dia Alip bulat tuu, Aunty Pida and family and last but not least, Aunty Chris and Uncle Alan. :)) depa mai depa jaa.

kami lepak sampai 12++. bythetime nak balik, sedaq sedaq tadak sapa dah. ada kami jaa. hahahaha. Aunty Baya and Uncle Zul beli DURIAN bhaiii, kami makan kat sana. hahaha. lawak gila. then Uncle Zul cakap "ish,  kita sembang lama dia, 2 tahun!" hahaha ngek. haha.

Nopi Epi Alip Memei and sorang lagi anak Aunty Baya, nama apa tahh. depa susun kerusi tepi jalan tuu, pastu bilaa mat rempittss lalu UP moto depan kami, depa lima lima orang duk cheer! hahahaha. lawak kottt.

______________________________

Aunty Chris and Uncle Alan ada 2 orang anak, Calvin and Adrienne. Calv dah Form 4. Adrienne bari nak masuk Form 1. so, dia masuk Bahiyah this year. semalam Uncle Alan pesan "Nina tolong tengok tengok kan Adrienne nahh? senang ja nak cari dia. the one and only Chinese in form 1 this year" and I was like, hahaha biaq betoiii!! haha daddy pulak campoq "hang habaq kat kawan kawan hang, Adrienne tu anak buah kami. jangan duk kacau!" hahaha lebih kurang laaa. haha

soooooooo, dear Juniors! \aku kan dah Senior :D **angkat kening angkat kening/ and Adrienne's Junior lah kira kan? haha hampa jangan nak cari pasai dengan dia aaa, haaa. silap besaq laa weii. hahahaha.

tedien, sembang kemas -,- tak padan dengan nak SPM -,- hahaha. peduli apa aku, pak dia amanahkan suh jaga. haha pak dia taiko weii. berani, p laa kacau! hahahahha

dah dah, bye byeeee! Happy New Year ! :DD

BYTHEWAY


ni laa.....



Epi


alip

and last but not least, niii Adrienne. nii last year time bday dia. cake tuu, her mom yang buat.
\sapa nak cake segak segak macam tuu, click sini/


kbaiiiii!

trash talked @ 7:46 PM

»my bitches ♥

depa tidoq rumah ceq tadii. okay, ceni cerita. mama daddy adik adik semua kat rumah tokwan, mama hantaq aku balik rumah petang tadi. aku cycle p lepak rumah Nel. then ajak depa mai tidoq rumah aku. p rumah Haz ambek barang and mintak kebenaran mak dia. then balik, depa solat. then pukul 8 macam tu keluaq balik p cycle p makan kat medan. rumah tadak makanan. beli Yong Tau Foo. nampak senior and PENGETUA =.= nasib pengetua tak nampak kami. gila hingaq kami. macam duk 10 orang. sedangkan 3 ja. hahaha. Afiq mai pukul 9 macam tu kot. aku pun tak tau apa motive ajak dia. sedangkan duk dengan dia 5 minit jaa. haha

malam tuuu, sembang sampai pukul 2 ke 3 tahh. ingat nak p cycle pagi pagi. tengok tengok pukul 8 baru bangun -,-






ps: sorry gambaq blurr. kami tadak DSLR mcem hampa :DD

trash talked @ 7:35 PM