Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
»K-Pop
Thursday, September 29, 2011

oh myyyy, aku dah start minat K-Pop =.=
Syifa Syarain, Syafiqah Aqilah,
INI SALAH HAMPAAA! 

ahhahahahhaha


trash talked @ 6:14 PM

»sampah =.=
Friday, September 23, 2011


hoi pembuang sampah, tengok niii =.= 
trash talked @ 6:12 PM

»everyday Im cycle-ing

Petang kelmarin p cycle lagi dengan haz and nelly. Alaa, macam biase lerr. Haha. Aku pernah cerita tak lagi tah kat hampa? Haha

Okay macamnii. First time kami cycle p Taman Rimba, teman haz jumpa AmuMali. since then, kalau cycle ja mesti p Taman Rimba J kelmarin duk sat kat dataran, then aku lapaq. Haz nak makan kopok lekor jaa. Last last, p duk kat gerai makcik tu, SEMUA KAMI MAKAN =.= okay, maybe not semua, tapi banyak lah jugak kami makan. Jodoh lalu, kami usha jaa :D awww! Haha. malas nak cerita panjang panjang. nah baca blog haz :)

blog haz
trash talked @ 9:30 AM

»SAINA
Thursday, September 22, 2011

Semalam kami p SM Sains Pokok Sena J best laa jugak. Dari pukul 9 lebih kami sampai, hingga 1 lebih kami balik tak ada apa sangat pun. Duk bergambar dan mengushar jodoh jodoh yang pandai pandai. Haha.

malas nak cakap banyak banyak, click the link below if nak tengok photos :)

(: LINK :) 
trash talked @ 1:32 PM

»17th September 2011
Sunday, September 18, 2011

Semalam keluaq dengan Afiq and of course pengapit terhebat kami J

Cpak mai rumah aku dalam pukul 11 macamtuu. Then teqa aku mandi siap lagi apa semua, daddy hantaq p lib pukul 12+. Sampai ja kami naik atas terus. Tengok tengok dua ketoi beruk tuu duduk kat bawah, grr.  Dah laa tuu, meja tuu ada 3 kerusi jaa. Afiq tarik kerusi belakang dia, kerusi tuu kecik kott. Hareee. Aku terasa seperti kanak kanak ribena. Last last, Afiq tukaq. Haha. Dia memang patut pun rasa macam kanak kanak ribena.  Haha.

Then kami naik atas. Duk sat jaa. Bawak buku banyak, tapi haram tak buat. Haha. Afiq buat lah sikit. Cpak buat math-mod Azi. Azi baca buku bio. Aku, err kerja aku tak menentu. Haha aku nak buat addmaths tapi tak reti. Lepas lepas tu, depa kata nak p tengok wayang. Aku maleh ahh, sebab tak ada ceta yang best.

Pukul 2 kaa 1++ tahh kami p CP. Haha dah agak dah kan? Haha aku letak buku dekat booth abang azri. Alaa, macam biasee lerr. Then p naik kat Strawbearu nak bayar deposit baju kelas. Then baru turun makan kat Pak Hainan.

Ohh uncle, haha. Rindu dia ambik order. Dia pun kata lama tak Nampak muka aku. Rinduu lewteww. Kan uncle kan? Haha. Eh eh, lupa. Before makan azi and afiq beli tiket wayang. Ceta Hantu Bonceng.

Pukul 3 kami habis makan. Cpak p Watson beli apa tahh. Then baru kami masuk wayang. Haha syok oo cerita tuu. Er boleh tahan laa. J Zizan macam Azi, Mimi tu pulak macam Cpak. Then cpak and afiq kata muka aku macam JuEvans. Hahaha. Awww, suke I nyahhh ! segak kan kakak saya tuu? :D

Lepas wayang, ada drama. Haha cpak and azi ada sedikit salah faham. Lawak pun ada. Hahaha maaf maaf. Haha then depa okay balik J

Tuuu jaaa, byee :D
trash talked @ 6:26 PM

»15th September 2011

Lepas balik sekolah tadi, aku dengan cpak nak double-date lagi dengan beruk 2 ketoi tuu. Kali ni nak p giant sebab nakk beli bra. Haha YES, AWAT?!

Date sat jaa kat MB. Then masuk dalam, nak beli tuu, jenoh halau beruk tuu p duk jauh jauh.  Kami pilih punya pilih. Ingatkan depa 2 dah turun bawah ka apa sebab tak Nampak kelibat mereka lama. Tiba tiba time duk pilih tu, azi mai sebelah aku dia kata ‘pilih yang ni’. Aku terkejut gilababi kott ! =.= menjerit sampai terbaling purse. BODOBODOBODO! Bangang sunggoh !

Err dah takmau cerita topic ni panjang lebaq lagii. Geram jaa bila difikirkan balik =.=

Azi Fakhrullah bin Azizul Ghafar, aku dendam dengan hang nii. Hang tunggu sat, ADA LORI ADA BAS, HANG TUNGGU SAT NANTI AKU BALAS !

Ps: awat hang tak boleh jadi baik macam laki aku ? =.=

Pps: aku tarik balik kata kata aku, hampa dua 2 kali 5 jaa =.=
trash talked @ 6:14 PM

»=.=

Aku ingat cikgu S, jenis tak kisah kami tak masuk kelas dia macam cikgu Z. rupanya dia report =.= dasar kurakuradalamjaq =.=

Cikgu Y mai kelas….
Cikgu Y: **ketukk pintu** maaf, nak panggil budak budak ni sat.

mai keluar kelas satt..

Kami  pun terketaq ketaq nak keluaq. Takut kena marah. Tasha lek jaa, dia ada alasan yang kukuh and dia dah bagitau cikgu kata dia takmau masuk. Kami berenam ja lah. Nasib baik cikgu Y jenis  yang tak marah sangat. Dia beleter jerrr. Before kena panggil kami semua dah set satu alas an dah.

Cikgu Y: kamu semua pegii mana?
Semua serentak: kami p makan
Me:  kami semua p makan dekat restoran mama cikgu. Time nak balik tu hujan.
Cikgu Y: mashaAllah, macam mana yang kamu boleh terpikir nak p makan kat sana?
Blaa blaaa blaaaa…..

Cikgu Y: Sabrina, macam mana kamu boleh terpikir nak pegii sana haa?
Me: **tak jawab**
Cikgu Y: sapa punya idea nak p sana tuu?
Me: saya, cikgu.

Dalam hati terpikiaqq sat, “AWAT AKU JAWAB LAGUTU?!” well memang lah idea aku tapi =.=

Kena beletiaq sikit lagi then dia bagi masuk kelas. Masuk masuk kelas, mereka berlima TERKEJUT CICAK sebab aku jawab tuu idea aku. Pakat duk congrats sebab aku mengaku. Miza dah nak kelentong kata tuu idea sepakat. Tengok tengok aku jawab idea aku. Hahaha. Guys, trust me, I have NO CLUE WHASOEVER kenapa aku jawab macam tuuu! =.= haha
trash talked @ 6:12 PM

»14th September 2011

14 hb 9, aku cpak afiq and azi plan nak double-date J dah atoqq (atur) dah nak jumpa kat medan sebab aku and cpak ada kelas tambahan account.

Time kat sekolah pagi tu, miza and nabb nak lap. Depa nak p mana tah. So, okay lah. Aku pun nak join sekaki. Aku ajak cpak. First cpak kata okay. Then last minute dia takmau. Dia kata kalau fiq lap, dia lap lah.  Fiq takmau. Time p medan nak makan and jumpa dua beruk tuu, depa tak ada pun.  Tengok tengok azi call kata depa kat mama. Baro universe. Apa lagi, pergaduhan antara kami berlaku lah. Cpak gaduh dengan azi, aku gaduh dengan afiq.

Last last, depa mai jugak belakang medan. Time tuu dah 2 setengah lebih dah. Kebetulan, at the same time, miza and putu sampai naik  nouvo mie. Aku dengan cpak punya kalut taktauu nak p kat sapa. Tah macam mana, kami buat tak heran kat depa and aku TERjerit dekat afiq. Depa pun apa lagi, BELAH LAA!

Depa p restoran mama balik. Depa kata depa dah order dekat sana. Aku dengan cpak rasa bersalah gila. Then, mulalah drama hindustan kami. Haha. Kami ajak fiq dengan izzati ikut sekali. Oh yeah, I think hampa dah boleh figure kan yang kami lap kelas? Haha. Aku takpa lah bawak beg. Depa 3 ketoi tuu tinggai beg dalam kelas.

Sampai mama, kami berbaik semula J aww happy ending yaww. Haha. **HOTAK MU !

Fyi: before p mama, nak letak beg miza dekat bustop. Afiq punya pasai, aku lintas main redah jeerrr =.= NASIB TAK INNALILLAH. Kalau tak, mati dengan dosa lah aku. Dah la lap kelas.
trash talked @ 6:09 PM

»ngek
Tuesday, September 6, 2011

meet Najmi.

aku kenal dia time form 2 kott. haa betoi laa. haha kenal dia form 2. dia nii laa peneman aku texting :) kenal dia melalui YM. text text, jadi rapat. then stop text. lama sikit, text balik. haha. anywayy, kesimpulannya. aku dah kenal sangat perangai ngek nii. salah satu yang aku kenal, DIA MALAS MAKAN UBAT. dia kata ubat tak sedap =.=

you, memang laa ubat tuu tak sedap. tapi ubat boleh sembuhkan you. tuksah duk mengada sangat laa. grr. time sakit baruu nak mengadu. time tak sakit, ambuiiii, ENJOY TAK INGAT DUNIA =.=

najmi oiii, I sayang you okayy. even kita tak text and tak serapat dulu. you I dah anggap macam abang tau dak. **walaupun you PENDEK dari I** tolong jaga kesihatan nah? pleasee, merayu sangat nii. MUAH
trash talked @ 10:15 PM

»EX kakak ipar ♥
Sunday, September 4, 2011

meet Nur Anis. err, you've met aite? haha

dia EX kak ipaq saya :( dia dah break dengan abang. terkojutt eden bilo dapat tahuu. dia couple balik dengan ex dia, Marwan. haha. okayy laaaa. janji dia happy kan? 

EX kak ipaq, IMISSYOU :( serious, tadi baca post ehem ehem, terkejut dapat tau yang you kawan dengan dia =.= dah laa ceq meluat dia gilababinakmampus =.= ishh **astafirullahalazim... takmau ingat pasai dia. tambah dosa maki jaa** em you, nak PMR dah. trial pun lepas dahh. lepas you PMR, tak p tuition dah laa kan? alaaaa, tak boleh dah nak lap tuition dengan you. opss ! tettttt- anywayyy, PMR nanti buat elok elok nah? haha kalau result elok, mai pindah Bahiyah. haaaaa, haha. *macam hang mauu* hahaha

dah dah, GOODLUCK nanti. Jumaat nii mai tuition awal nahh. nak jumpa. haha *gedikk* bythewayy, ignore text I tadi :) ILOVEYOUU, byeeee
trash talked @ 7:29 PM

»facebook love

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

tadi saya dan Cpak p jumpa Afiq dan Azi. haha panjang cerita. er tak panjang mana pun. tapi takmau cerita :) maaf. rasa GERAM ja bilaa ingat balik =.= lagipun, the lyrics said everything :)
trash talked @ 7:16 PM

»tanggal 31, bulan 8, tahun yang berbeza
Thursday, September 1, 2011

31st August 1957 kita merdeka.

31st August 1993 lahirlah seorang insan bernama Thooreeq Zieyaad bin Nazwardhi.
31st August 2011 kita raya

Happy bday LH wehhh !

Ikhlas daripada,
TK

Selamat Hari Raya ke-2 people !

Ikhlas daripada,
Sabrina Johan

Happy Birthday Malaysia !

Ikhlas daripada,
Anak Merdeka

trash talked @ 10:27 AM

»first raya


Kedengaran takbir raya since malam semalam. Bangun pagi tadi excited GILA ! haha time nak mandi tuu, aku paling lambat. Maklumlah, nak prepare semua benda dulu. Kalau dah mandi tuu, nak masuk dapur balik, memang harapanlah. =.=

First house is well, Nen’s house lah. Uncle Rafi and Aunty Nana datang awal. Sepatutnya all the boys, Aunty Nana and I pegii solat raya sekali, tapi AKU PULAK LAMBAT MANDI. Haha tak jadi lerr, Aunty Nana pun maleh lerr nak pegi sebab dia sorang girls. So, all the girls stay kat rumah pluss daddy. Haha dia kan Mr.Mama. haha dia tolong sekali dekat dapur. Hahaha. Lepas depa balik dari masjid, tangkap gambar dulu. Haha picture picture taking gituu. Haehh, so penat. Why? Banyak sangat songeh, haha. Bila time makan, Dang as the oldest and MAN IN THE HOUSE, baca doa. Panjangg bebeboo =.= lepas lepas makan, aku pun AMIN, makan terus. Lupa nak baca doa makan. Then semua orang geleng kepala sebab doa tak habis lagi =.= grr. Lepas dah betul betul sure habis doa and doa makan, baru aku menglahap dengan penuh nikmat. Hahaha

Tengah hari pegii rumah tokwan. Ramai orang. Abang Azhar punya bakal family mertua pun ada. Future wife dia comel. Macam budak budak. Haha nama apa tah. Lepas ni dapat lah first anak menakan aku ! ehem ehem, haahaa.. sementara tunggu Ksza, Kak Aleen semua datang, aku sempat tertido. haha. tunggu depa plu tunggu Cujid bagi password WiFi =.=. eh eh, taknak cerita panjang, nothing best. Part paling best bergambar jee. And dapat duit raya.

Lepas rumah tokwan, rumah Mamani. Sampai malam duk situu. Then rumah Toksu. Haha I miss my COOL Toksu. He always make me feel beautiful. Why? Sebab everytime jumpa dia, dia selalu greet dengan “Hello Beautiful”, or “How’s my Beautiful girl?” aww, sayang lahh Toksuku yang Hensem nii. Bak kata Sexay, NAIMKACAKBERGAYA. Haha nii tukaqq sikit, TOKSUKACAKBERGAYA. Hahaha

Ituu jaa first raya. Haha duit raya hari pertama saja dah dapat RM200+ hahaha SAYA MASIH MUDA J
trash talked @ 10:18 AM

»AF ♥ SS

meet my Cupids, haha Azi Fakhrullah and Syifa Syarain 

harap maklum, depa dua ni tak boleh berahsia. kalau ada apa apa, tolong jangan bagitau depa :) hahaha
tapi macam mana pun ceqq sayiannggg hampa dua 
trash talked @ 12:27 AM