Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
»9 hours, 540 minutes, 48600 seconds ♥
Monday, April 30, 2012

I spent 9 hours with him ♥


kami plan nak tengok wayang dah dekat seminggu. then hari Jumaat tu dia kompom tak kerja hari Sabtu. then tanya laa daddy. tapi daddy tak bagi respon pun. malam tu sepatutnya kami satu family pun tengok wayang. cerita The Avengers aa. so, kami p Jitra Mall nak p tengok ticket. malam tu punya pukul 9. mama sorang ja p beli ticket. mama daddy was on the phone when daddy cakap nak tengok esok siang. means hari Sabtu laa. time tu duk agak dah Sabtu tak boleh nak keluar. then daddy call mama balik..

Daddy: ma, sat naa. Nina, kamu nak tengok wayang dengan kitorang ke dengan Epi?
Me: emmm *pikiaq panjang*
Daddy: *screamed* cepatla!
Me: EPI!
Daddy: *sambung cakap dengan mama* ma, beli 5 je ticket. Nina nak tengok dengan Epi.



Sabtu pagi rushing gila! haha sebab show depa start pukul 10. so, depa hantar aku p tuition dulu aa. duk kat tuition sampai pukul 12. tasya mai pukul 11. epi ambek aku naik kereta BMW bapak dia. so, mana laa aku nak cam dia -..- then bila dah masuk kereta dia kata Naan ikut sekali. tapi tak p dengan kami. nak tukar kereta dulu macam mana tah. kira aku kena jumpa family dia. bhahahhaa 

kami tukar kereta kat tol. naik Swift. then bila turun, first aku nampak, ibu dia. heeee I was like, "auntyyyyyy!" senyum sampai telinga. haha sembang sat kot. salam salam, gerak. sampai sana cari parking macam nak gila kot weii. pfftt.. after a long 20minutes, baru jumpa parking. park belakang kereta daddy pulak tuu -,-

masuk time nak beli ticket tu, ada pukul 3.30 punya show. tapi dia tulis selling fast. tapi elok nak sampai turn, habis. dammit! then ada pukul 6.10 punya show. texted daddy tanya. then baru teringat, dia tak bawak phone. kebetulan mama call. thankyou Allah! haha. tanya dia nak tengok pukul 6.10 punya show boleh tak. dia kata boleh then dia ajak makan kat kedai baru tuu. kami pun p laa. dia pula jumpa family aku. haha

time nak p tu, sliper dia tiba tiba putus kot. hahaha sumpah lawak, sebab dia kalau dak nak pakai kasut. dia tak jadi pakai sebab apa tahh. 

lepas makan p beli slipper and ticket wayang. after that, we have no arah tuju -..- time was 2 something. so, kami p isi minyak around Jitra. dia beli rokok, so me as a responsible girlfriend, simpan aa wei! tunggu bapak pa lagi -,- pffttt then balik Alor Star. aku nak p toilet dari pukul 12 kot weii. every toilet yang aku p ada spider. eee tobat wei keluar balik! dah laa kaki melecet. time tu kat petronas bapak dia. so, dia pun p laa buat beramah mesra dengan pekerja pekerja kat sana -,- dia bagi plaster seketoi. then balik rumah aku sat. hahaha nak p toilet punya pasal. hahaha yayyy! lepas tu, aku salin slipper aa. haha

p balik Jitra, stop melepak dekat Shell. DD kata kat Tanah Merah kot tuu. DUNNO -,-  kami duk kat situ dari pukul 4. punya laa bosan. hahhaha. I texted DD. sebab selama ni duk text dengan epi ja. haha. dalam kereta tu, kami sembang. bertumbuk, bertampar, bergeletek, bergelak, and segala BER BER laa. hahaha. nak tidoq tak boleh even time tu mengantuk gila. pukul 5.30 macam tu baru nak rushing. haha time tu laa dia nak p toilet, nak isi minyak. then sampai sana dah nak dekat pukul 6. park kat luar jaa kot. dah laa jauh -,- masuk wayang, sempat satu iklan then start. wow, pandai pilih timing. bhahaha

did I tell you Naan ikut sekali? haha. time nak balik tu baru jumpa dia. dia tengok Battleship 3D dengan kawan kawan dia. petang tu dia tengok Avengers 3D sorang sorang. haha. kami dua tak suka 3D. tengok 2D ja, LAGI PUAS! muahahahha

lepas movie, call naan. then BALIK! yaayyy. haha malam tu, penat sangat so dalam kereta tak cakap banyak sangat aa. naan tengok video apa tah dalam phone dia. then tiba tiba senyap, rupanya dah tidur. hahhaa.

show habis pukul 8.20. sampai rumah dalam pukul 9. balik balik, mama tengah lipat baju kat depan tu. aku pun ambek nasi goreng kat dapur, makan kat depan sambil suap memei and bercerita dengan mama. haha. 

ps: I love when our families bless our relationship. it makes everything easier. :')









kau apasal bro?!

dia buli aku ^^



Photobucket
trash talked @ 9:22 PM

»Al-Fatihah

pagi tadi Syifa Syarain tak mai. kami semua assume dia jaga mama dia yang tengah sakit kat hospital. mama dia kena cancer rahim awal tahun ni. so, tadi time addmaths, first and second period zati panggil aku duk tepi dia. tempat Cpak laa. bawah meja cpak ada gambar family dia. first time aku tengok family dia. then lepas kelas Science, third period. Ineng mai kat aku..

I: wei mama Cpak meninggal dah kan?
m: WTF, mulut hang bagi elok sikit. dia tengah sakit kot.
I: laa, akmal cerita kat aku. dia kan kawan dengan abang cpak.
m: hang bagi saheh? *panggil Putu*

putu pun tak percaya. then ineng kata mama dia baru meninggal pagi tadi.

kami lari balik kelas bagitau yang lain. depa pun p bagitau cikgu. call cpak segalabagai. rupanya, memang betul. dia meninggal pukul 8.45 pagi tadi. sedih :(

lepas sekolah, pukul 2 macam tu, aku Enon and Haz p tengok dia. Epi bawak :)

sesat jalan kot awalawal tu. then sampai :) sembang sembang dengan cpak paa semua. sebak gila kot. she seems okay. but when she started cerita pasal mama dia tinggal duit, nasihat dia and abang abang dia segalabagai, mata dia dah bertakung dengan air. kami pun turut aa. tapi we tried not to cry infront of her. 

lepas makan, kami balik. 

Cpak, sabar okay. aku tak ada ayat nak coax hang. tapi, aku tau hang kuat :) hang kn the type of girl yang sedih sat ja, then hang boleh buat lawak lawak bodoh hang tu kan? haha stay strong okay :')





Photobucket
trash talked @ 7:56 PM

»NA ♥
Saturday, April 28, 2012





I love you not only for what you are, but for what I am when I am with you.
I love you not only for what you have made of yourself, but for what you are making of me.
I love you for that part of me you bring out.
- Roy Croft

Photobucket
trash talked @ 11:40 PM

»kesakitan
Friday, April 27, 2012

semalam ada sukantara. and now, satu badan aku sakit. daymm, time lompat jauh tu aku terpijak apa tahh. so, terpaksa laa berjengket ke sana sini. haha. okay, nak habaq tu jaa. byeee



Photobucket
trash talked @ 2:17 PM

»studyinggggg
Wednesday, April 25, 2012

tadi Haz dengan Epi mai rumah. STUDY! bhahahahaha. hampa ingat Addmaths senang ka weii? otak depa dua ni takpa laa. aku nii? MOIST! 

pffffttt, haz mai pukul 5. then kami p MNY beli barang. balik ja, ajak epi mai. dia sampai pukul 5lebih nak dekat 6 macam tu. BODOH, bau rokok! seriously, time tu aku terasa macam nak sepak dia banyak kali =..= patut laa lambat. huh! 

anywayy, pukul 7 macam tu, mama ajak makan. mama buat mee goreng. lepas makan baru depa balik. 

okay, tu jaa :)



Photobucket
trash talked @ 8:35 PM

»awesome randomness
Sunday, April 22, 2012


CLASSIC~!




Photobucket
trash talked @ 10:56 PM

»love ♥

semalam mama main masak masak dengan kawan kawan dia. depa nak belajar Sheperd's Pie mama. tapi depa bawak laa makanan makanan. macam biasa laa depa nii.

pagi tu time kelas tutorial, aku keluar awal. keluar pusing pusing dengan Epi. taktau kata petang tu boleh jumpa lagi. hahaa. Nel tak boleh mai, so aku ajak Haz. Epi mai dengan Iwan and Naan. disebabkan kami tidak diperlukan di dapur, kami duk menyembang ja laa. sofa dalam rumah aku diangkut pergi =..= so, depa duk depan sat. then p duk kat buaian luar tu.




Epi: Nina ada buat kat Epi macam ni? TAK ADAA! haha
Me: takmau buat pun =..=
Iwan: Nina mesti jeleskan Iwan buat kat Epi macam ni?
Me: tak puunnn! =..= **dalam hati, "ada laa sikit"**

dalam pukul 6 macam tu masuk makan. yang best bila Epi masuk ja, Aunty Sal cakap "weeiiii muka sebijik macam Radhi OAG!" I was like "FUUUUUUUUCKKKKKKKKK!"

lepas tu, depa makan kat depan. sofa tadak, duk atas lantai aa. guna meja kecik. haha comel _|_

time aku duk buat air, Uncle Allan mai. dia tanya "boyfriend hang yang mana satu? mai nak p gempaq tengok" hahahaha. I told him yang pakai baju tangan panjang tu. 

dia pun p laa duk depan tu menyembang dengan depa. Uncle Allan dengan daddy kan budak KSAH dulu. so, depa banyak soal Naan aa. silap Naan p pakai baju KSAH. hahaha.

then Uncle Allen menanya soalan soalan cepu emas. hahaha

UA: sehari berapa ringgit hang habis SMS nina? 
him: RM1
**daddy dengan Uncle Allan gelak! aku pun gelak actually. hahaa**
UA: nampak sangat hang tak ikhlas. atleast RM 5 hang habis sehari.

then yang aku ingat, dia kata "kalau hang tinggal nina, siap hang, aku kepak kepak badan hang". OMG, hahaha ada berani? daddy duk tepi tu senyum ja. hahaha



okay, motive disini is: Uncle Allan is my second fader (father). haha. so, I have two gangster-but-loving fathers. #KAUADE?




Photobucket
trash talked @ 6:40 PM

»untitled
Friday, April 20, 2012

*long sigh* okayyy, here goes. first of all. Im sorry. 

I've been a jerk. I know. and sorry doesnt seems to tell you how much I regret it. nina bukan nak kurang ajar or tak hormat aunty. and nina tak tuduh aunty pun. aunty jangan marah anak buah aunty tu. like he said. dia cuma nak tegur nina ja. honestly dia tak bagitau nina pun. nina mintak emel and password FB dia and nina baca apa yang aunty tulis tu. nina mintak maaf lagi sekali. nina tau, tu hak privacy aunty dengan dia. and ikut aunty laa aunty nak kata apa pun kat nina. tapi apa yang aunty tafsir pasal nina tu tak betul. that's what makes me so marah kat aunty tu. bukan nina tak hormat aunty. nina just terasa laa aunty nak kata kat nina sedangkan aunty tak kenal pun nina lagi. 

nina tau, ni salah nina jugak duk membabi buta post kat blog terus. and Im sorry. nina takmau aunty rasa anak buah aunty tu jahat. and kalau betul aunty tak 'berkenan' dengan nina kawan dengan dia. aunty habaq ja, nina boleh undur diri. nina pun tak rasa nina sesuai dengan dia. 

just nak habaq kat aunty, nina seriously sayang anak buah aunty tu. eventhough I may be nothing, tapi somehow with him and to him, Im something. he change me for the better. he guided me. sometimes maybe adalaa gaduh now and then. tersilap langkah and those sorts of things. tapi I do hope Allah kekalkan hubungan kami. nina nak mintak maaf sekali lagi kat aunty kalau aunty tak suka nina. and macam nina kata tadi, kalau aunty tak suka nina dengan anak buah aunty tu, aunty habaq ja. nina undur diri. 



sekian, salam :')


Photobucket
trash talked @ 11:30 PM

»I know he's the one :')

tadi aku ada laa problem sedikit. so, lepas mama daddy keluar. aku call epi. bagitau dia. dia paham perasaan aku. dia kan anak sulung jugak. satu jam gayut. 45 minit nangeh. haha. ada aa part dah okay tuu. then ternangeh balik sebab .... adalaaaa. haha

anywayy, thanks sayang sebab you cheered me up. :') #Im touched <3

thankyou for being my Boyfriend, Brother, Parents and BESTFRIEND.
I love you Najmi Afif 





Photobucket
trash talked @ 10:11 PM

»The Buttons




okayy, I miss them. we may be talking crap all the time. but that's just who we are. we love each other so much. listen, Im not talking about Epi okay. Im talking about aliaa and toriq. I do miss them. I miss all the times we used to hang as a Buttonese. I miss those hectic, incredible moments.

Im sorry, if our conversations are stupid or immature or lucah as people see it. but I DONT CARE. neither to they. IT'S WHO WE ARE! 

again, SORRY. byee


Photobucket
trash talked @ 6:58 PM

»putar, jilat dan celup
Sunday, April 15, 2012


as you can see in the picture. it's a picture of Oreo Cupcakes.

tadi kan Cheja dengan aku BERANGAN nak buat Red Velvet Cupcakes. time p beli barang tadi, cari buttermilk. tak ada :( dengan perasaan sedih nak balik. ternampak a bag of crush oreos. terasa nak buat oreo cupcakes. mintak laa recipe kat Aunty Chris. beli beli barang, balik rumah buat.

banyak gila kot cupcakes. 60 bijik.

k sorry, tak ada gambar. byee

Photobucket
trash talked @ 8:21 PM

»Red Velvet Cupcakes recipe

2 1/2 cups flour
1/2 cup unsweetened cocoa powder
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 cup butter, softened
2 cups sugar
4 eggs
1 cup sour cream
1/2 cup milk
1 (1 ounce) bottle McCormick® Red Food Color
2 teaspoons McCormick® Pure Vanilla Extract

Vanilla Cream Cheese Frosting:
1 (8 ounce) package cream cheese, softened
1/4 cup butter, softened
2 tablespoons sour cream
2 teaspoons McCormick® Pure Vanilla Extract
1 (16 ounce) box confectioners' sugar

_______________________________________________

Directions
  1. Preheat oven to 350 degrees F. Mix flour, cocoa powder, baking soda and salt in medium bowl. Set aside.
  2. Beat butter and sugar in large bowl with electric mixer on medium speed 5 minutes or until light and fluffy. Beat in eggs, one at a time. Mix in sour cream, milk, food color and vanilla. Gradually beat in flour mixture on low speed until just blended. Do not overbeat. Spoon batter into 30 paper-lined muffin cups, filling each cup 2/3 full.
  3. Bake 20 to 25 minutes or until toothpick inserted into cupcake comes out clean. Cool in pans on wire rack 5 minutes. Remove from pans; cool completely. Frost with Vanilla Cream Cheese Frosting.
  4. Vanilla Cream Cheese Frosting: Beat cream cheese, softened, butter, sour cream and McCormick® Pure Vanilla Extract in large bowl until light and fluffy. Gradually beat in confectioners' sugar until smooth.


credits: internet


Photobucket
trash talked @ 1:36 PM

»Red Velvet



click untuk membaca

yeayyy, tak sabarnyaa! bhahaha.. aku lapaq cupcakes actually. aku tak suka pun cake cake nii. besar =..= tak menarik. hahaha. 


satgi nak pau tokwan. hahaa.





Photobucket
trash talked @ 1:20 PM