Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
»bye bye 2011
Saturday, December 31, 2011


Happy New Year people! kali niii betoi last post untuk 2011 :) awww Im gonna miss you Tutauseneleven   ♥ 


kbaii, Assalamualaikum ~

trash talked @ 7:35 PM

»Edward Cullen

tadi keluar dengan mama p melengkapkan barang sekolah. first p Kamdar beli baju sekolah. then dah alang alang nak p Tesco, kami p la rumah Uncle Lan sat sebab Nen ada kirim something untuk cucu cucu kesayangan dia. \kesayangan: mostly aku :D/ lepas ambek ja, dalam kereta, aku bukak laa, apa lagiiii.... haha aku bawak keluaq Stabilo 'Back To School' Stationery Set tuu. yang tuu untuk Memei. oh lupa nak habaq, Nen dengan Aunty Nana p Book Fest somewhere in KL. okayyy, benda second aku nampak, ada written 'Twilight'. aku ambek lah, dah sah sah tu Aunty Nana beli kat aku, kami dua GILA sikit, Harry Potter, Twilight, haa ceta ceta centuuu. ambek ambek, tengok tengok gambaq RobPatt depan tuu. aku jerit macam gilaaaaa! "OMGOMGOMGOMGOMG!! " tak habis habis, mama suh call Aunty Nana to say thankyou. dia angkat ja, aku tak habis lagi ber'OMG'. nahh conversation \sikit jaa/

me: OMGOMGOMGOMGOMG!
mama: wei lek ahh, mama nak bawak keta nii!
AN: woahh, rilex. breathe breathe!
me: *tariknafas* okay Im good. THANKYOU AN!

bla blaa blaa... lama gak ah cakap, then call number Dang, nak cakap dengan Nen. tapi dia tak angkat, time tu pulak dah sampai kat Tesco dah. so lepas lepas keluar Tesco baru call Nen.





trash talked @ 5:34 PM

»I am sixteen, going on seventeen :)

heyyaww! aku ingatkan post sebelum ni would be my last post until 2012. tapi jadi tak sabaq pulak en? haha. OMG, I cant believe Im gonna be in Form 5! SEVENTEEN bebehh !

nah lagu ! haha


hahaha aku suka lagu nii.

okayy, Im totally prepare for NOTHING! omggggg... SPM SPM SPM! part shiok pun sekolah lagi setahun, and driver's license <3 other than that, OMG ! takut laa wei nak SPM :( orang yang dah well-prepared takpa. aku ni? pfffttt.

okay dah, nak tidurr :) NITEEE


eh, tengok jam -> dah 2.26AM -,- Morning :))

trash talked @ 2:28 AM

»2011, you've been nice, now it is 2012's turn :)
Friday, December 30, 2011

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarokatuh, Salam Sejahtera :D \okay tiba tiba ja. hahaha. /


okayyy, see the picture above? well I assume you can guess what Im gonna post today. :)



harini dah 30/12/2011. esok officially the last day of 2011. post ni sepatutnya dipost esok. tapi harini pun boleh laa. kalau esok sure busy gila kan line? mesti ramai gila orang nak online lah, nak hantar msg la, nak call laa. semua nak wish Happy New Year kan?

anywayy, 2011 had been a blast. loads of tears, loads of laughter, mostly, loads of love from family and friends. this year was my honeymoon year. yeah, BULLSHIT -,- awai tahun haritu sembang cengan paa lagi takmau honeymoon nak study betoi betoi segalabagai. last last, HAPRAK! -,-


haaa, marah ni marah. ahahha. still tak percaya aku nak MENDUDUKI PEPERIKSAAN SIJIL PELAJARAN MALAYSIA (SPM) lagi 10 bulan+ gituu. adui aduii, pfftt. aku dah laa tak study apa apa pun. tahun nii study sambil lewa ja. bak kata omputeh, no use crying over spilt milk. bak kata omelayiu pulok, nasi dah jadi bubur. haha lebih kurang laa. tahun depan, azam baru. InsyaAllah, aku nak fullllfillll jugok azam aku tu. by hook or by crook. aku nak pass SPM. I really wanna make my parents proud. and nak proof kat MEREKA yang underestimate aku selama ni. yes, PMR aku tak seberapa. tapi depa yang dapat 8A sekalipun, kalau SPM tak elok pun tak ada guna kan? tapi nii kalau SPM teruk, macam mana pulak? \eerrrrrrrr..../


lovelife pulak, er awal tahun ni, aku couple dengan mamat yang aku sayang sangat. \still sayang actually/ tapi, he cheated and left me. so, Im still getting over that :) lepastu, bulan 8, aku dengan AB. bulan 11 kot aku break dengan dia. sekarang single yerr nyah. haha next year, InsyaAllah tak ada kot lelaki. hahaa. semak kepala ja, dengan nak pikiaq depa, nak pikiaq studies lagii. aieeee...


omaii, sementara cuci ni nak rest secukupnya sebab next year sure BUSY! haha. tapi aku rasa rest time aku habis dah. buku buku sekolah dah beli, balut pun dah. tapi tak habis lagii. barang barang sekolah semua dah beli. baju ja belum. tapi aku just beli baju and tudung ja. kain apa semua nak pakai yang lastt years punya sebab lepas ni sapa pulak nak pakai kalau aku beli banyak banyak pun. adik perempuan aku debab, tapi pendek. haha memang tak muat lah. anywayy, next year pegi balik sekolah macam biasa. 7.40am sampai 2pm. tuition tak set lagi pukul berapa, hari apa, apa semua tuu. setakat tuition apa aku nak p tuu ja laa.tu pun tak register lagi. nanti laaa. kelas mengaji nak set dengan ustaz lepas aku, meyan and ikmal dah settle kelas tuition bila. so that tak laa clash dengan kelas mengaji nanti. kelas tambahan@kelas juara kat sekolah aku rasa start macam biasa laa, bulan 3. start bulan 3, sampai SPM, busyyyyyyyyyy! -,-

ohh ohh, 2012 pun tak sampai lagi, aku dah mengeluh -,- hahahaha


okayyy, ni azam aku untuk next year.

  • Study! Study! Study!
  • Make everyone proud, InsyaAllah.
  • Solat takmau tinggal, InsyaAllah. PENTING TU!
  • No ponteng sekolah! goshh, malas sikit je, takmau p. DONT SABRINA!
  • Nak berboyfriend takpa, tapi jangan ganggu studies.
  • RAJIN LAA SIKIT WEI!! hahahaha

tu ja lahh. okay, post tamat setakat ni. kalau aku tulis panjang panjang lagi pun. hampa mesti tak larat nak baca, hahaha. byeee! :D



trash talked @ 9:03 PM

»template


http://www.blogskins.com/info/373043


http://www.blogskins.com/info/373083


trash talked @ 4:10 PM

»Im not perfect, I cant live to your expectation
Thursday, December 29, 2011

ya lah! semua aku buat! memang lah you two buat jugak, what I want, you granted it. tapi aku bukannya anak tunggal. apa guna ada adik. depa tak boleh tolong? mentang mentang depa laki, aku perempuan, aku sulung, aku kena buat? fine! nanti aku buat laa. bukannya aku tak buat! aku ada 2 3 hari ja lagii nak online lama lama, nak edit tu edit ni segalabagai. you're the one yang cakap "TAHUN DEPAN NO EDITING BLOGS BLA BLA BLA OR WHAT THE F THAT YOU'RE DOING!" kan? okay, takpa laa. tahun depan tahun depan punya cerita laa. macam dia sorang ja nak aku pass SPM aku. aku nak jugak pass. orang lain pun bagi pressure jugak. cikgu cikgu, SEMUA laa !

dah laa, bebai laa macam nii. berenti sekolah, bunuh diri, lari rumah la ! biar aku mati pun senang! eh wait, lepas tu tak ada sapa dah kan nak buat kerja aku? -,-

nah, hear this !



-crying

trash talked @ 1:24 PM

»busyBUSYbusy

heyyyyawww! sorry lama tak post. \lama keerrr?/

newayyss, I've been busy. busy with EVERYTHING -,- barang barang sekolah, buku buku segalabagai. and now my cuzzies is here in AS. plus, more importantly, working. haha kerja la sangat kan? haha edit blogg lerr. apa lagi. then mira mintak tolong buat template Rainbow pulak en? haha otw otw semua tuu. and now, ada lagi berapa hari lagi nak bukak sekolah. 


byeee, takmau type lagii. satgii tak berenti. kerja banyak nii

trash talked @ 11:17 AM

»blogs #part 2
Tuesday, December 27, 2011

okay, sejak aku buat post ni ingat tak ada orang nak mai dah, haha rupanya ada. ee sayang depa nii <33



lepas nii blog Aleen and Hannan pulak :) lepas tuu kalau ada lagi okay laa, kalau tadak, nak buat Freebies :))

trash talked @ 3:30 AM

»BLOGS
Sunday, December 25, 2011

hey there! nak bagitau nii. aku nii tukang edit blog orang. haha. jangan salah anggap. I love editing blog. tapi, there's SOME people who DOES NOT appreciate what I did fr them. aku nak mintak upah. well, at least what I did tak ada lahh waste of time completely kan? aku bukannya mata duitan. memang laa aku buat ni semua ikhlas. niat nak tolong. tapi macam terasa jugak laa. aku edit macam nak gila baca coding, DEPA senang ja re-edit macam biasa balik. aku tau, tu blog hampa. tapi pikiaq la perasaan aku sama. sedih gila hampa buat macam tu. aku bukak blog hampa sebab nak tengok "HASIL KARYA" aku -,- tapi tengok tengok dapat dissapointment. sorry weii kalau hampa terasa. tapi dah benda betul. bukan aku sorang ja kena, kawan aku yang macam aku ni pun kena jugak :(

so, lepas nii sapa nak suh aku edit blog dia. sila bayar yaa.

Full edit: RM 5
Minor edit (buat header saja, tukaq background, edit About Me, etc.): RM 3

bayaq, ikut hampa laa nak buat macam mana pun. lagi senang kalau topup. :)

kalau nak, PM aku kat Facebook aku.

tak pun, sapa ada number aku, TEXT LAA :))

tuu jaa.




tobat lepas nii tak ada orang yang nak mintak suh edit dahh. hahahaha


ps: untuk kawan kawan rapat, aku negotiate lain dengan hampa, hahaha

trash talked @ 8:28 PM

»tokwan jatuh bendangggg!
Saturday, December 24, 2011

okay, hari Rabu haritu TOKWAN JATUH BENDANG. haha lawak gillaaaaa!

aku duk online dekat depan. maksu, eshu, haiqal, meyan, memei semua pegii bendang belakang rumah. depa nak tangkap gambaq. tokwan buat apa tah jalan kat sana. sembang kemas, nak jalan sampai p rumah Pakngah Halim. \kononnya shortcut laa kan. haha/ tak sampai sekerat jalan dah bedebush! -,-

memei masuk masuk cakap "tokwan jatuh bendang!" ingatkan menipu. haha then tokwan masuk, basah jaa sebelah badan. haha. haiqal nak tolong sampai hilang sliper dia. last last meyan kot tolong. haha. masuk jaa depa pun buat lawak, "nasib baik bukan Johan yang jatuh, kalau dak boleh jadi kubang kerbau!" hahhaha

nii sapa tah tangkap. tapi actually ada ramai lagii. tapi aku crop gambar tokwan jaa..


daddy post yang niii


haha tuu jaa. byeee

trash talked @ 6:40 PM

»bagi betis nak paha -,-




mee Buwlan Chenta. haha her name is actually nama dia Amira apa tah. but call her Moon :)

anywayyss, kawan kawan aku aku terkejut nii aku post pasal dia. haha bukan pasal dia sangat pun. tapi, pasal persamaan kami. haha. EDITING BLOGS!

yes, aku duk edit blog orang sekarang. FOR FREE yerr :) she used to. semalam kami duk sembang. first dia tanya pasal password video eshu tuu. thenn, okay baca sendiri...





akhirnya ada jugak orang faham perasaan aku. haha.
trash talked @ 11:03 AM

»Penang

hari Khamis harituu aku p Penang. dengan family lah. first ingat nak Juru Auto City makan Subway ja. then Nopi nak makan nasi ayam. so, kami p QueensBay ja lahh. sampai sana, pusing sat, then p The Chicken Rice Shop. 

tengok gambaq ni, candid kot. haha Nopi tengah buat macam tercekik, lawak gila haha. meyan pulak tertutup mata.


hahaha lepas makan, kami p pusing pusing. well aku dengan mama laa p pusing pusing. daddy meyan memei and nopi tunggu kat Jusco punya escalator tuu. kan ada kerusi kat situ. haha.

lepas tu, kami p makan lagi kat Subway. ni gambaq adik lelakis aku makan -,-


then kami p pusing pusing lagi. oh yeahh, aku beli kat memei topi Santa tuu as bday present dia. haha. and disebabkan it is NO PLASTIC day. tengok laa kami buh dekat mana. hahahaha

 teheeee... 

ohh ni gambaq gambaq SYIOK SENDIRI dalam kereta time otw p Penang :D




haa, lastlyy kami balik dari Penang ke Butterworth naik feri. nampak laa Star Cruise Ship. besar benoo ! pfftttt -,-

ni Nopi duk kat atas feri kat depan tuu, dah macam Kate Winslet dalam Titanic dah. HAHAHHAHA


okayy, tu jaa. tadapa pun dahh :DD kbyeeeeee


trash talked @ 10:25 AM

»funfair
Wednesday, December 21, 2011

tadi pegii Funfair dekat stadium :)



 gambar di atas diambil dari Google. harap maklum :))

first sampai tu hujan rintik rintik dah. masuk ja terus nak naik Discovery. \alaa, the second picture nii./ tapi abang tu kata tak boleh sebab hujan semakin lebat. then kami p yang macam swing tuu. aku tak tau nama apa. \first picture/ tak scary sangat, tapi pening laa. lepas swing tu kami teman Haikal and Memei p main bumper car. lepas depa habis, depa nak main lagi bumper car tuu. haha so mama and meyan teman depa. eshu and maksu p main apa tah. aku dengan Kak Fiqah pegii tikam tikam tuu. haha best laa jugak, ada dekat 7 prize kami menang. tehee.

lepas kami kehabisan token, ingat nak keluar makan laaa. lapaq sebab before keluaq tak makan lagi. terserempak dengan maksu and eshu. depa mintak 2 token extra. depa ada 4 ja. depa nak naik Merry-Go-Round. bak kata maksu "tadi dah naik yang laju laju tu pening. nak romantik romantik pulak naik tuu" haha. tapi disebabkan ketidakcukupan token kami pun jalan la nak cari mama. tengok tengok Discovery tu dah berjalan. time tu baru aku sedar hujan dah berenti. hahah. maksu dengan semangatnya memberikan token dia dengan eshu kat kami. hahaha. semangat jaa kami tunggu depan tuu.

aku first time wei naik benda tu. kak fiqah pernah naik dah. best tu memang best, tapi bila dia sampai part terbalik tuu, aku give up -,- aku tak stop jerit kot. hahaha. kalah nampak hantu wei. hantu pun mesti takut dengaq suara aku. ahaha nyaring wei. 


then eshu hantar balik. takmau singgah mana mana dah. semua pakat pening. haha. 

trash talked @ 11:19 PM

»cerita Indon

okay, aku bukan nak mengutuk or mengata. aku cuma nak MELUAHKAN PENDAPAT -,-

BAGI AKU cerita indon ni sangatlah tak masuk akal and menyakitkan hati. kadangkadang macam tak logik tahap babun kot -.- kalau ya pun nak buat tikus bercakap ka, kucing bercakap ka, agak agak la -,- dah laa tak logik, then camera trick nampak sangat sangat menipu. atleast Harry Potter, Narnia, Twilight segala bagai tuu, even tak logik, nampak lah real jugak. comel pun comel, handsome pun handsome. 

hahaha aku bukan apa, aku sekarang dekat rumah tokwan. sini bosan gila kot wei. dah tak ada cerita lain dah. TV3 pulak cerita Indon nii. best laa jugak. tapi macam ada 'MAGIC' awai awai tadi yang membuatkan aku rasa macam nak maki -,- 


to all Indonesians, sorry aku mengutuk cerita hampa. tapi dah sungguh tettttt -,- 

trash talked @ 4:18 PM

»twinny




meet Nurdinah Nellisha Amiruddin

we were classmates in Form 1. aku tak rapat pun dengan dia dulu sebab ada MULUT MANUSIA nii duk mengata pasai dia. so, aku lebih percayakan MANUSIA tu before aku kenal kembaq aku nii.

oh hooo, why kembaq? haha nak story laa nii.

okay here goes. dia lahir bulan 2, aku bulan 7. \tak ada kena mengena pun, nak habaq ja -,-/ aku start rapat tahun nii. awai awai tuu, kan aku duk cycle dengan haz. tiba tiba dia join. tapi tak rapat pun dengan dia. kebanyakkan masa dia duk sembang dengan haz. aku pun tak ada topik nak sembang. 

betul betul rapat sejak kenduri haz haritu. dia kata, lepas ni jum start cycle balik. aku pun okay ja. kenduri haz hari ahad. kami start cycle balik hari selasa. okay, selasa tu tak cycle pun. kami just jalan. p lepak rumah anis sat. then stalk crush aku. lepas tuu, TIAP TIAP hari kami cycle, tak pun bila aku tak ada beskal, kami jalan. haha.

ohh, semua di atas tak ada kena mengena lagi pasal twins.

each day, aku sedaq yang kami BANYAK gila benda in common. perangai pun dah nak sama. bezanya, dia pandai lagi dari aku -,- hahhaaha

so, tadi bila kami duk cakap cakap pasal benda yang kami suka and tak suka memang sah dah. hahahhahaha

okay, hampa mesti kata "ish geli aehh -,-" or "dak pun" or "mengada ja depa nii". fine nak kata, KATA laa -,- dengki lettew.

haha serious fun hanging out dengan dia. hahaha peqangai pulak jeneh gilaa. masuk kepala pulak tuu. haha

teringat peristiwa longkang niii..


click here to refresh your memory.

seriously, time niii aku rasa macam nak teriak ja. bukan nak teriak apa, nak teriak sebab gelak tak berenti. hahahha. memang laa aku sayang lipbalm aku tuu. tapi tah, macam lawak tak terkata kot. haha. aku rasa kalau dengan orang lain, mesti dah bebal ke tahap gila dah. \depa la bukan aku/ hahahaha

okay, aku rasa tu ja kot. byeee ! :D


trash talked @ 1:52 AM

»family time

today was a busy day :))

semalam plan dengan Nel nak buat roti. haha. so tadi lepas Zuhur dia maii. alaa, simple jaa kami buat. penat woo. haha lepas buat doh, sementara nak tunggu dia naik, nel online, aku kemas bilik. vacumm paa semua. then aku bebai, lepas kemas tu. so, aku dengan nel p duk kat buaian tuu, main game.

kebetulan, uncle aku nak datang. so mama tiba tiba keluaq, dia ajak teman p beli barang sebab dia takmau turun, so aku dengan nel p Giant beli cordial and fishcake. then p Wahli beli sayoqq. sampai rumah kami tolong mama masak. lepas siap mee goreng mama. kami buat roti, then uncle aku sefamily datang, haha. lama tak tengok depa. time p salam dengan depa, kantoi laa en nama gelaran aku zaman muda mudi dulu.. hahaha \yang tu next time aku cerita/

lepas buh roti dalam tray, kena tunggu dia UP sikit lagi. so kami pun p laa pusing taman 2 kali, balik, masuk roti dalam oven, sembang sembang. then nel balik dalam 7 macam tu. \alerr, macam biase lerr/

________________________________

pukul 8 macam tu bertolak p rumah tokwan. tokwan, tokmama, maksu, eshu, parents and adik maksu, toklang, uncle fauzi and pakngah balik mai. so, kami p dinner kat Mamak Royale laa, mana lagi? hahahhaha. semua 15 orang. nasib baik ada meja. sebab penuh kott -.- time nak balik tuu, terserempak dengan PakTua. gilaa lama tak jumpa dia. aku pun cam tak cam ja dia -.- kurus dah wei dia. haha

anywayyss, tuu ja hari nii. BYE :))


trash talked @ 1:30 AM

»make over
Tuesday, December 20, 2011

Hey there!

Im re-editing my blog, so post will be update later!

CHEERS :)

trash talked @ 1:03 AM

»the ugliest cupcakes
Saturday, December 17, 2011

haritu aku and nelly pegii buat cupcake kat rumah anih. aku ada tulis dalam post ni.


aku dengan Nel gerak macam biasa, pukul 5. then p kedai kat taman koperasi tu nak beli butter dengan tepung. butter ada, tapi tepung naik sendiri tak ada. so, dah alang alang jalan kat situ, lintas p Giant ja laa. hahaha. pusing dekat 15 minit. bukan masalah cari tak jumpa, tapi duk pikiaq nak beli tuuu nii. last last beli tepung ja. hahaha.

sampai rumah anih dalam 5.30. duk minum 2 minit, terus buat kerja. hahha. semangat gila. tpi disebabkan rmah anih tak ada penimbang, kami anggar guna cawan ja. buat buat, nampak and rasa elok dah. tapi oven tak reti guna. hahaha. bila dah panas, kami masukkanlaa. lama gila nak masak. then nel p panaskan api sikit lagi. cupcake kami naik elok ja. haha comeiii gebuuu. duk sat 5 minit, dia macam nak hangit. kami slow kan lah api tuu. pehtu, dia macam PFFFFFFTTTTTT balik. -,-

kesimpulannya, first batch kami jadi macam niiii

aku dengan Nelly balik dalam 6++ nak dekat pukul 7 macam tuu. daddy ambek lepas dia ambek mama. so, first batch kami huduh. second third batch tak tau laa. anih buat dengan adik dia.

blog Anih


trash talked @ 7:39 PM