Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
»NA ♥♥♥♥
Wednesday, February 29, 2012

I know I should be having all these bercintan cintun punya perasaan. tapi, IDK. it's like Im so in love and he doesnt even care -,-. honestly, rasa macam semangat gila nak belajar kalau ada boyfriend :). I mean HIM. 


eeee tah tahh.. tak tau -,- kbai

ps: WHY ARE YOU SOOOOO FAR AWAY?!





Photobucket
trash talked @ 10:58 PM

»sekolahku kebanggaanku -,-
Saturday, February 25, 2012

SPM, cepatlah!

takmau pergi sekolah dah! -,-





Photobucket
trash talked @ 11:08 PM

»NA ♥♥♥
Friday, February 24, 2012

okay, kenapa ber-feeling giniii. aww tak suka. Sabby, focus SPM nuuu. -,- hahhaaha. ni lah akibatnya kalau tengok cerita Vanila Coklat. haaaa, kan dah gatai nak kawen. haha seriously aku tengok cerita tuu, memang tak sabaq nak kawen weiii. awat jadi laguniii? -,-

Epiiiiii, I love you -,-


ps: duk layan Shaun The Sheep dengan mama :)) #dia suka cerita nii. haha

Photobucket
trash talked @ 12:37 AM

»NA ♥♥


meet Mohd Najmi Afif :) #MINE!

motive ambek gambar ni: dia driver aku, suka hati aku lah :DD

actually, I dont really know where is this going :) tadi ada ja idea yang nak ditulis. I repeat, TADI. maknanya, sekarang dah lupa dah -,-

mama tengah tengok Stairway To Heaven Philipines kat Tonton. last episod. sedih benooo. :'( #apa niii?!
kan dah lari topik. haha maaf maaf. Im easily distracted -,-

anywayyy, back to the main topic. Epi :) nak kata, tapi takmau kata, takut tak jadi. tapi nak kata jugak. -,- \apa hang cakap ni SABIRINA oooiii?/ hahaa.

okay, macam niiiiii.. I love you. 


there, said it. okayyy, bye :D

Photobucket
trash talked @ 12:25 AM

»NA ♥

nahhhhh, I love you. FULLSTOP!




that's all I have to say.



ps: please click the picture to be more satisfy when reading :))


Photobucket
trash talked @ 12:02 AM

»Nellyyyy #part1
Sunday, February 19, 2012

it's Friday Friday!

pergi tuition seperti biasa. time dekat tuiton tu, isteri sir kot, masak gulai. aku dengan Nel duk membau. haha. balik tu aku nak masak gulai, tapi tadak serbuk menatang apa tu, aku buat ayam kurma je lah. haha bangga wei! #sapa nak ambek jadi menantu boleh la :DD

dalam 1 macamtu, haz mai, kami nak buat cupcakes untuk bday Nel esok. kami keluar p Sugar and Flour kat Jalan Stadium tu. balik buat cupcake, Pica mai tolong. sampai pukul 7 macam tu, aku nak p rumah tokwan, hantar Haz balik.

malam tu, dalam pukul 10 p rumah PakLong Man. aku semangat nak p bukan sebab nak tolong, aku nak jumpa Epi ja.hahaha. malam tu, sepatutnya aku dengan Epi nak keluar p tengok wayang. nak lari dari semua chaos tu. tapi tak kesampaian. -,- so, bila sampai sana, aku macam kebodohan tak tau tolong apa. 12+ centu Nel call sebab dia dapa call free. oh yes, Epi Safwan and Nazran p keluar makan. hareee, melarikan diri namanya -,- Nel minat dekat, Iwan. okay, salah satu yang dia minat -,- hahaha so, time depa dah balik tu, aku duk bawah khemah cakap phone. then aku habaq kat Nel depa balik dah, Nel pun suh kirim salam kat Iwan. aku habaq laa "nii, er Nelly kirim salam." dia tanya "untuk kami 3 ka?" aku jawab "you jaa." Naan ingat Nayli. hahaha. anywayyy....

Nel dah syok dah time tu. sembang sembang lagi. mama panggil, mama suh duk dekat sana tolong, aku kata takmau, then aku sambung cakap dengan Nel. then Iwan mai, dia kata "haaa, mama panggil dia duk cakap phone dengan boyfriend." I was like "mana ada, kawan I yang tadi laa" then aku acah Nel, "hang nak cakap dengan Iwan dak?" kawan tu, tunggu lagi takmau? haha then Iwan kata "haa mai nak cakap"  blaa blaa blaa, yang aku dengan Iwan ajak dia mai kenduri esok. aku habaq Iwan, esok bday Nel. dia pun wish Happy Birthday. then bila dia bagi  balik phone kat aku, Nel gelak gatal dia. hahahhaa kawan syok. aku tanya Nel, "esok nak dak mai kenduri ni? then time nak pukul 3 tu, kita balik laa p rumah hang" dia macam nak. hahhaa.


conclusion: birthday present pertama dah bagi. #yang HIGHLIGHT tuu :))

to be continueedd...

Photobucket
trash talked @ 11:43 AM

»colourful icing ♥
Thursday, February 16, 2012

cak cak booom! I cant wait for cupcake making! <3





Photobucket
trash talked @ 10:24 PM

»cupcakes are adorable
Wednesday, February 15, 2012

okay, here's the thing. aku tau Nellisha Amiruddin takkan baca blog aku sebab dia pun jarang online. tu sebab aku berani buat post ni. and sesiapa yang membaca ni tolong la jangan nak bukak mulut. especially kat Nel.

now, her birthday is just around the corner. this 18th. 13th haritu bday Dekwan, Tasya mintak tolong buat cupcakes. then lepas buat tu, aku macam teruja pulak nak buat lagi. so, aku ingat bday Nel ni nak buat laa. memang plan nak buat lama dah dengan Anih. then plan dengan Tasya and Haz. lebih kurang bday present lah. malas dah nak pilih pilih hadiah. Im a bad person when it comes to cari hadiah untuk orang --'

anywayyss, motive post ni nak cakap pasal cupcakes. bukak bday Nel. haha. aku duk view pictures of amazing looking cupcakes kat We Heart It. ada lah 2 3 yang aku post kat FB. haritu Nel ata dia suka warna hitam, so aku tanya lah kawan mama Aunty Chris pasal food coloring Hitam. thenn aku post gambaq cupcake nii. theennn, BACA SENDIRI -,-


kalau tak cukup besar, sila click gambar tuu :))

well, honestly teruja + terharu semua ada. haha Aunty Chris ni terreeerrr gila weii buat cakes and cupcakes. bukak niii.

so, sangat laa suka kat 3 minggu berturut ada cupcakes. hahaha

ni pictures yang aku ambek dari WHI untuk dijadikan contoh nak buat untuk bday Nel :)) CANT WAIT!








Photobucket
trash talked @ 3:10 PM

»traffic difficulties
Tuesday, February 14, 2012

aku paling tak suka traffic jam. especially depan sekolah aku. dammm, menyebai kot. dah laa tunggu tengah panas. kereta tu hon, kereta ni hon. traffic light bodo yang baru buat tu pun menjadi antara punca punca jam. cikgu pulak jenis tak bagi parents bawak masuk kereta dalam sekolah. dia kata takut jam dalam pulak. AIEEEE~ habeehhhh, yang jam DEPAN sekolah tu macam mana pulak?!! memangla sekolah tu sejak azali lagi duk jam kat depan tu. mana tidaknya? kat situ lah nak U-turn, kat situ lah nak berenti tunggu anak, kat situ lah nak keluar masuk taman, kat situ lah nak keluar masuk sekolah. SEMUA KAT SITU! awat tak ada orang nak buat BBQ tengah jalan ka. buh toilet tengah tengah traffic light ka. grrr.. 

Photobucket
trash talked @ 7:25 PM

»20 things guys should know about girls


gilos, haha I loikeee ! :))

Photobucket
trash talked @ 6:06 PM

»09022012
Sunday, February 12, 2012

Khamis haritu aku tak p sekolah. Nen dengan Dang balik sini. meyan memei p sekolah. lepas hantar mama, aku nopi nen dang and daddy p makan curry mee ah huat. lepas makan tu, nen nak beli barang sikit. aku cakap la kat nen, petang tu nak bawah Nel mai rumah jumpa dia. dari haritu depa datang lagi aku nak mempertemukan mereka sebab papa nel kenal dang. nen pulak, dia jeneh pantang orang mai rumah. bukan apa, dia keja nak masak. so, alang alang aku ajak la Haz dengan Suhaidi mai sekali.

Nel sampai dalam 5suku centu. Haz dalam 5lebih nak dekat pukul 6. Su mai lepas kerja dalam 6suku centu. dia mai dengan kawan dia. so, semua 4 orang lah. kami sembang merapu ja banyak. nen masak sampai 3 batches of bihun. haha bayangkan weiii. first batch tu dia masak untuk kami. yang tu pedas. yang 2nd untuk nopi. tu tak pedas. yang 3rd untuk family and surau.

lepas makan kami sembang kat depan. aku nel dengan haz duk lah atas kerusi. tiba tiba jejaka dua ketoi tu duk bawah. aieee, mencabar keperempuanan kami sungguh. hahaha. last last sembang kat bawah tu sampai nak dekat maghrib centu baru depa balik.


oh did I tell you su mai dengan pakai baju kerja dia. haha omg terpikat #NOT! ahhaha

Photobucket
trash talked @ 6:19 PM

»classmates
Wednesday, February 8, 2012

untung la wei. UNTUNG! hampa nak barang cepat cepat, tapi bayaq lambat. then nak babitkan PK HEM pulak. ya aku memang tak baik dengan PK HEM, that's why hampa nak p habaq kan? wei, kalau aku kena buang sekolah, kena pindah sekolah, AKU LAGI BERSYUKUR! aku pun tak teringin lah nak duk sekelas dengan hampa. tau laa, hampa dalam tu semua pandai. aku ja yang sesat. aku haram takpandai mana tapi gedik nak duk kelas atas. kan? wei seriously aku takmau gaduh gaduh ni, pakat pakat nak SPM. tak sedaq ka? khianat orang tu, khianat orang ni. kata orang tu, kata orang ni. ish, umoq berapa hampa ni? darjah satu ka? 7 tahun ka? dak kan? TUJUHBELAS kan? haaa, rasanya boleh pikiaq kot. hampa tak pernah dengaq ka orang kata, "kalau kita buat kat orang, orang akan buat balik kat kita" hampa tau dak? kalau tak tau, mai nak habaq. dia macam ni, hampa bayaq lambat, aku pun ambek lambat laa. hampa rasa la apa yang aku rasa sebelum ni. time aku macam nak gila mintak duit kat hampa, hampa buat bodobabi ja. tapi lepas hampa bayaq, kalau boleh, ESOK TU JUGAK HAMPA NAK, kan??! dah laa wei, tak guna aku marah marah hampa dalam ni. kbai



Photobucket
trash talked @ 7:58 PM

»ketidaksabaran
Monday, February 6, 2012

bila nak cuti sekolah?
bila nak habis sekolah?
bila nak boleh ada lesen kereta?
bila nak buat family gathering lagi?
bila nak ada boyfriend?
bila nak kerja part-time?
bila dia nak sedar yang aku suka kat dia? #SF
bila nak masuk U?
bila aku nak stop membebel tak tentu hala?

*okay aku stop :)



maaf, aku sangatlah bosan dan tak tau nak buat apa. tapi soalan soalan di atas amatlah memerlukan jawapan. tapi most of all, memerlukan KESABARAN aitee? :)


Photobucket
trash talked @ 6:28 PM

»SPM, cepat lah!

helloooo! 

semalam aku p Carnival Jom Masuk U kat stadium tu. p dengan diyana and family dia. \serious semalam tak ada kredit langsung. sadis betul. haha./ 

sikit punya banyak U semalam, yang ada course yang aku nak pun ada dalam 4 5. haeeyy... aku nak Culinary. DD nak Multimedia. almost semua tempat kami tanya, semua ada yang DD nak. aku?! macam nak jerr I pang semua. hahaha. paling busy dekat UiTM lah. hahaha. first choice for everyone aite? haha. 


dah, nak habaq tu ja. no pictures. sorry. kbai :)
Photobucket
trash talked @ 4:19 PM

»stronger :')
Sunday, February 5, 2012

semalam gayut dengan SF. awai awai tu sembang biasa ja. then tah macam mana boleh sembang pasal ex kami. I started  talking about MIS. tapi dah tak ada perasaan sangat kat mamat tu. so, tak kisah la. tapi time aku cerita part macam mana kami break tu, tiba tiba boleh jadi emotional. tiba tiba nak nanges. then SF nasihat lah. panjang kot dia nasihat. tapi yang aku ingat, he said something like this:


  • let bygones, be bygones.
  • you laa ni berubah untuk nak tentukan masa depan, bukan masa silam.
  • jangan duk buat macam you buat dengan MIS dah.

honestly, time dia cakap macam tu, rasa macam mana tah :)

takpalah, nak habaq tu ja. kbai



Photobucket
trash talked @ 10:28 AM

»SF
Saturday, February 4, 2012

dear Mr. SF, I'm falling for you. damnyou! awat hang suwit sangat woi? haha taik sungguh. teruja kot msg dengan hang. tapi satu aku benci. kadang kadang dalam duk msg, tiba tiba ja Maxis hantaq....

RM0. Your SMS didn't reach 017569**** as the phone memory is full. It'll be sent once the phone's memory is cleared. Please call instead.

time credit banyak boleh la aku call tiap tiap hari. now credit aku cukup cukup untuk hidup ja. dah laa tu, sehari ada dekat 10 kali Maxis hantaq menatang tu.

anywayy, msg hang yang paling terharu is tadi petang time aku kat rumah tasya, hang kan kat KL. then macam mana tah aku jawab kata aku rindu hang. then hang reply "SJ rindu SF, I miss you more Hunn." lebih kurang gituu la. aku dah delete msg tu. hhaha. 




kbai :)

Photobucket
trash talked @ 11:15 PM

»bersukaria

harini satu hari tak lekat rumah. haha

pagi Nerd ambek p tuition Seni. best weiii. teruja tengok lukisan aku. macam tak percaya ja aku yang lukis and color. dalam 11 macamtu daddy ambek, terus hantar p kelas tutorial addmaths. duk sat, tasya ajak p sekolah adik dia and p berkelah. 

aku tanya mama daddy. daddy bagi. mama tak bagi. then aku ajak alida teman balik rumah tanya mama. pujuk pujuk, BERJAYA! hahaha. then daddy balik. daddy hantar kami p rumah alida. \dekat je punnn./ then lepas alida siap siap salin pa semua, kami p restoran mama. tasya tunggu kat sana. 

balik rumah tasya semayang paa semua. oh ya, kan nak p sekolah adik dia kena bertudung pa semua. bila tasya bawak keluaq tudung tudung dia, aku terasa TERUJA gila nak bertudung. seriously! pakat pakat duk testdrive tudung dia. haha. makan makan, semayang, sembang, then dalam 3 macam tu tasya bawak sorang sorang meronda naik motor elektrik dia tu. haha RINGAN gila! rasa macam nak melayang tau dak. aku takut gila nak press sampai habis. hahhaa.

kami gerak p sekolah adik dia pukul berapa tah. dalam 4+ centu lah. otw p Sek Men Integrasi Kubang Pasu, stop kat KFC dulu beli makan. sampai sana, makan aa. kami usha usha jodoh. tapi sorang pun tak pandang. betul lah tasya kata. haha macam GAY., tapi sekolah agama kn? tak kata apa aa. haha.

kami sampai Tasik DarulAman dalam 6.30. sampai, aku dengan Alida bukak tudung, then kami berempat p kayuh bot tuu. haha naik dua dua. tasya naik dengan Nelly, aku dengan Alida. haha time nak turun tu kami main lat ta li lat tengok sapa naik dengan sapa. bagus la, tudung sama tudung. hhaha. awai awai tuu berasingan. then kami meet up. tasya dengan aku pegang bot sesama sendiri, alida and nelly mengemudikan kapal kami. hhahaha. banyak kali jugak la nak accident dengan bot lain. hahaha lawak gila. 

lepas turun dari bot tu dah pukul 7.15. turun ja terus masuk kereta. ayah Tasya hantaq p rumah alida terus. daddy ambek aku kat sana lah.

kesimpulan kepada cerita yang panjang tak bergambar ni adalah, SYIOK DUK DENGAN DEPA NII! <3

Nellisha Amiruddin
*yaya aku tau "aku bila lagi?" kan? haha

Natasya Johari

SANSA
#Sh. Alida Natasya Syed Ali


Photobucket
trash talked @ 10:25 PM

»moving on
Friday, February 3, 2012

honestly, I love you and I still do. but what's happening these past few weeks made me realise that YOU ARE A HORRIBLE JERK! 

I repeat, HORRIBLE JERK!

thanks for letting me have your love once. and I actually glad you took it back. so, Take Care!


GOOD DAY MATE!

Photobucket
trash talked @ 10:49 PM

»seventeen
Thursday, February 2, 2012

it's only 2nd February and Im stressed up like hieellll! homeworks bertimbun macam Mount Everest. cikgu pressure macam bunuh kita ja. classmates macam errr takmau kata -,-

anywaysss, Form 5, cepatlah sikit. pleaseee.. I dont mind repeating school-days. just NOT in Form 5. -,-




Photobucket
trash talked @ 9:52 PM

»CNY School Holidays
Wednesday, February 1, 2012

ni some of the pictures time dekat Janda Baik, Pahang :)

mandi sungai


daddy :)






balik, buat BBQ + Karokae-ing








pagi before pergi mandi sungai untuk kali kedua
(kali ni with Mira and family)








Abg Bob, pinjam sweater naa? haha


time mandi sungai 2nd time, pictures kat Aicik. 
and kami jumpa katak ni. LAWA KAN?


ni sementara menunggu lunch :)




ni dalam kereta on the way balik KL
(bukak tingkap, angin best. haha)



ni time keluar dengan Abg Aaron Aziz. haha nak setorii sikit

lepas balik KL, aku Mira and Cheja keluar dengan kawan \ehem ehem/ Cheja. yang pakai spec tu, Uncleabang Pali, yang sorang lagi tu la Abang Aaron Aziz. haha. Uncleabang Sheikh. sorry. kami taktau nak panggil mereka Abang or Uncle. they're too young to be called Uncle and yet, too GELI nak panggil ABANG. so, Uncle Abang lah. :)

nanti story dengan lebih lanjut.



ni keesokan hari tu.
 kami keluar niat nak tengok wayang. tapi semua full. first p Sunway, beratoq punya panjang, sampai ja, SEMUA ticket pada hari tu HABIS! tinggal Bujang Terlajak ja. memey tak aa. aku nak tengok Underworld 4 -,- 











ni malam tu jugak, tapi dekat Curve.














ni hari Khamis minggu tu, petang aku tengok Underworld 4 dengan Aunty Nana saja. lepas makan dekat Sakae Sushi, tengok Journey 2 plus Kak Wani Cheja Alongnat Meyan and Memei.






ni Jumaat malam Sabtu before balik Kedah. petang tu aku kerja kat Teapot. malam tu ikut Cheja keluar dengan kawan kawan dia.






okay, sekian gambar gambar :) untuk maklumat lanjut sila follow blog saya :) story dengan lebih detail nanti lah bila free. sedang busy lagii. maaf. :))


ps: click untuk tumbesaran yang melampau :D

Photobucket
trash talked @ 7:20 PM