Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
»ohmySTICKYNOTES
Wednesday, June 29, 2011

tadi p CP dengan Aliaa and Naim. aku lupa mintak duit kat daddy. so ingat time daddy ambik tuu nak p Popular. sebab aku nak beli sticky notes. then daddy kata beli kat Pacific punya popular. idwhy, but aku pun okay lahh..

kat Pacific jam time nak masuk. so nak p More and Save, banjir pulak **hujan lebat gilaa tadi, dekat 2jam** last last p Giant. dah p Giant, beli segalabagai lahh. mama nak pegii sebab dia nak beli buku SUDOKU jaa. aku nak beli sticky notes. then beli macam macam, time bayar tuu, aku daddy and mama duk cakap lah beli barang banyak, yang important dua benda jaa. 

dah masuk dalam kereta, mama duk kalut pasal buku dia. aku p laa check, tak ada pun. stick note aku pun tak dak. mama check balik resit, MEMANG TAK BELI PUN ! daddy gelak tak habehh ! kami pun apa lagii, lari naik atas cari ahh. rupanya tertinggal time duk cari track bottom untuk memei. -___________-"

time turun bawah tuu daddy duk gelak sorang sorang dalam kereta. hahha.
trash talked @ 6:45 PM

»DON'T LEAVE ! :(
Sunday, June 26, 2011

wehhh, semua pakat nak tinggal aku :(



ee jahat nohh depa? haha **duk buat gedik boleh. haha
trash talked @ 4:20 PM

»Mr. S (part 11)
Saturday, June 25, 2011

Boy you put me on the spot
I don't know what to say but I'm trying anyway
Like my hearts gonna drop
My mind drifts away and I can't control the pains

Words are spinning in my head
Don't know why I'm holding back
I should just tell you how I'm feeling yeah heh

But I don't wanna act a fool
Don't wanna look confused
If I let you know about the way I feel
Don't know what you gonna do

So I keep it locked inside
And imagine you were mine
And I'm feeling you so close but yet so far
You hold the key to my heart

The more I brush it off tell myself it's nothing at all
Deeper I fall and I imagine everyday
A thousand different ways
How you respond to what I say

Am I getting lost in my dreams?
Are you unreachable to me?
'Cause these butterflies just won't go away

I don't wanna act a fool
Don't wanna look confused
If I let you know about the way I feel
Don't know what you gonna do

So I keep it locked inside
And imagine you were mine
And I'm feeling you so close but yet so far
You hold the key to my heart

But if I never tell you then you'll never know
And the secret is getting heavy to hold
This is more than just a crush

So I may stutter when I speak
And my knees may get a little weak
But I've got nothing to lose and only you to gain
Tell me do you feel the same?

But I don't wanna act a fool
Don't wanna look confused
If I let you know about the way I feel
Don't know what you gonna do

So I keep it locked inside
And imagine you were mine
And I'm feeling you so close but yet so far
You hold the key to my heart
trash talked @ 11:57 PM

»twins

meet Haikal Kassyaf
and meet Mohd Radzi
do they look alike to you? haha

hekal kata muka aku and perangai aku macam kak dia. haha memang baguehh sunggoh ah sebab muka dia macam abang aku. haha well atleast aku laa nampak muka depa nak sama. perangai pun lebih kurang jaa. hahaha
trash talked @ 11:43 PM

»25062011

hari ini saya rasa diabaikan :)

tapi no doubt yang hari ni best jugak. sebab?


well tu ja lahh. haha 
trash talked @ 11:20 PM

»no boys, no worries
Friday, June 24, 2011

single sampai lepas SPM ?

agak agak boleh tahan tak? haha. bukan apa, aku rasa macam malas gilaa dah dengan LELAKI nii. tapi tapi aku takut by the time aku dah habess SPM nanti dah tadak LELAKI dah. haha **buat teruk tak kena tempat!** HAHA.. alaaa, macam lah nanti masuk U tadak lelaki kan? sure berlambak. eh U? SAYA MASUK U? hahaha dapat kaa? haha 

eh eh, tukaq topik sat. kan harituu lecturer MSU tuu mai sekolah kami. then dia bagi macam brochure MSU tuu. ada list Bachelor and Diploma. ada dekat RM 50 000 satu sem. hahaha jenuh bayaqqq. tapi tapi, aku nak masuk jugak MSU. cujid aku pun masuk MSU. dia pun ambek Culinary Art. saya pun nak ambek CA jugakk. 

er dahh, sambung balik topik utama. abang saya kata, belajaq dulu, lepas SPM pikiaq lain. so, Im trying to not pikiaq pasai lagi at the mean time. well ada dalam setahun lebih jugak lah kan. haha tapi aku tengok abang, even dia tak pikiaq pasal perempuan before SPM, result er.......... tettt. abaikan :D haha **sorryyy yerr banggg haha** anywaayy, hampa doa doa kan lah saya dapat BETUL BETUL fokus study tahun ni and tahun depan. I really need to prove to my teachers yang aku dah berubah **yang nii masuk topik lain dah nii**
trash talked @ 7:40 PM

»friends?

dear enemieeesss, orang yang tak suka saya, or orang yang saya tak suka..

I'M SORRY !

saya taknak bermusuhan. saya tau saya tak perfect. saya cuma tak nak bergaduh, bermasam muka, bercakap belakang and things that more or less berkait dengan semua tuu. 

aku nak SPM tahun depan. and no, this IS NOT just about SPM. I just tak nak gaduh gaduh nii. kalau boleh nak kawan dengan semua orang. especially kawan kawan saya yang saya dah tidak lagi bercakap dengan mereka dan mereka pun tidak bercakap dengan saya.

to SH, AR, SA, MHZ, and sapa lagii. aku tau hampa tak suka aku, tapi Im gonna put all that aside sebab SH nak SPM, AR and SA nak PMR. MHZ pulak, even hang tak ambek exam apa apa, aku just nak mintak maaf. in fact aku nak mintak maaf dengan hampa semua. especially mereka berEMPAT ni. sorry sangat weh. yes, aku may have kutuk hampa banyak gilaa **except SA, aku tak tau pasaipa kita gaduh** 

weh hampa, tak kisah lahh sapa pun, yang ada problem dengan aku or tak, AKU NAK MINTAKK MAAF SANGAT SANGAT :)

goodluck ! SPM, PMR, and apa apa jaa lahh :)

TAKE CARE <3
trash talked @ 7:28 PM

»tuition
Wednesday, June 22, 2011

tadi saya tuition addmaths. masuk masuk terus duk belakang sekali dengan pait. senyap gilaa weehh, haha selalu sembang and buat hingaq. tapi malam nii macam sedih jaa. yang pait duk sebut sebut pasal MIS. aku pulak rindu S and A. tiba tiba jaa aku teriak :'( 

then p toilet dengan zati. balik balik jaa, terus buat hingaq :) sorry sir <3
trash talked @ 11:04 PM

»Management and Science University

oh hey there. hari ini ada ceramah kat sekolah. hehe suko den. sebab?


**pictures ada kat FB :)**
trash talked @ 10:59 PM

»❤ sayangs ❤
Tuesday, June 21, 2011

Im bored :(
mari berkenalan dengan mereka ^.^

Mohd Radzi bin Darus


ini abang saya. first time jumpa dia kat Pacific time farewell party nani. kan time tuu kami dari KFC ke Pacific. jumpa diaa. time tu aku kenal dia dari TETT from FB. tak tauu kata dia HOTT. yang aku tau, first time jumpa dia MACAM SOMBONG gilaa. serious tak buhung nak habaq mai kat hampa. haha. tapi tak pun :)

peristiwa yang menyebabkan dia jadi abang saya is when this one time, time tuu aku buat stats apa tahh. then dia, Jiji and Rifqi comment. pehtuu duk perangg dunia ketiga. then aku cakap lah nak KUTUK depa kat blogg aku. depa punya semangat ingat aku nak kutuk betul. aku pun ingat nak kutuk betul, pikiaq balik, MALEHH. then aku tulis lah post nii. depa baca. depa kata terharu. **payah nak percaya**

then macam mana tahh dia tulis kat blog dia yang nii. tapi kalau hampa baca ayat yang second last tuu macam tak ikhlas pun ada kan dia mintak? haha

anyway, even sesombong-sombong dia. dia actually baik kott. caring pun ada. sweet pun ada. haha tapi kadang kadang sakit hati ohh cakap dengan dia -____-"

abang abang, ILOVEYOU :)



ini penceria hidup saya. she is ALWAYS SMILING. even in the deepest and hardest time, she'll smile. saya kenal dia time form 3. dia baru masuk sekolah saya time tuu. first impression? "ee meluat aku dengan dia nii, ishh" why? haha sebab dia macam ceria sangat, haha. anehkan? kami satu set English. 3 R Set A. haha even satu set, tak rapat sangat. setakat tegur tegur sebegituu. start rapat since my birthday. she came. and since then tak boleh nak berenggang dengan dia!

dia dah pindah balik KL. ayah dia tarik dia balik :( "sampai hati uncle bagii nani tinggalkan nina :(" sedih kott since dia takdak. dah macam tak ceria sebab tak dengar suara dia dahh. selalu dia yang menceriakan hari hari aku di sekolah yang tak seberapa ceria tuu. hehe. sekarang kami jumpa time cuti jea lah. tak dia balik Alor Star, aku balik KL. haha sebegitu lahh.


naninaninani, ILOVEYOUU :)


mereka nii dah meninggalkan saya dan berlari ke Kuala Lumpur :( they've ran 400++ km away! how could you peeps :((

anywayy, this post will be continue later. orang lain pulak. haha tapi time time saya boring ja lah saya post nah. hahhahaha baru banyak sikit IDEA meruap masuk dalam otak nii. hehehe

to be continued..
trash talked @ 11:08 PM

»to my dearest SH ♥ (part 2)
Monday, June 20, 2011

hey, I dont know whether you CAN'T READ or just BLIND
sebab aku tak pernah heboh yang FUCK S------- H----
aku tulis "WHAT THE FUCK"
the same as yang aku reply text hang tuu

DUUUUUHHHHH !!!

nak naik motor pakai helmet lahh weh
jatuh accident free jaa

weh wehh,
hang nak sangatkan FUCK?

nak ambekk, nii ayat yang hang text aku semalam
aku harap hang puas hatiii

FUCK OFF, BYE !

oh yeah, you guys yang tak faham apa, sila abaikan and yang taktau apa, sila diam.

bytheway, baca ni and tell me mana tau kot kott aku ADA tulis FUCK S H.
kalau ada, habaq mai. -____________-"
trash talked @ 9:08 PM

»hello

oh dear, I miss you. cant stop thinking of you. haha it might sound JIWANG but its the truth. I been thinking of you since that night :(( dua hari dah kat sekolah tak boleh focus. tak puas hati selagi kita tak macam dulu. 

trash talked @ 8:50 PM

»cuppycake
Sunday, June 19, 2011

okayyy abang dah balik. waaaaaaaa... hahaha. semalam dia mai rumah sebab dia hendak mengucapkan BABAI. haha stai dak? hahaha. kan aku buat cupcakes untuk daddy, then ada dua lebih. semua 12. 10 aku tulis DAD WE LOVE U, 2 lagii aku just TAUK macam tuu jaa love love tuu **sorry takdak ayat dah haha** aku nak bagii dia hat tuu, tapi memei and meyan kebaehh awai lagii. haha so tinggal huruf apa tah lagii. last last aku ambek huruf O sebab yang tuu paling elok pun. hahah. time aku nak bagii kat dia tuu, dia mai dengan kawan kawan dia. aku perasan erfan sorang jaa. dia kata arep ada. tapi aku tak sure berapa ramai dalam tuu. time nak bagii tuu, abang kata "satu ja?" erfan pun mau sibuk jugak mentang mentang dia duk kat driver's side. dah lah panggil aku lampu trafik. ee nak kena betuii penddek tuu. haha anyway, abang kata sedap. depa share ramai ramai dalam kereta, tapi abang makan banyak. 

cupcake aku tak sedap sangat, aku lah rasa sebab cocoa powder terlebih, jadi KEQAEHH. haha. dah depa kata sedap, aku sengeh jaa lah baca message tuu. haha

eh abang, TAKE CARE. iloveyouu :)

trash talked @ 5:24 PM

»double A

Encik Arief Azrai, I miss you Gila !


serious tak buhung. I nak kita macam dulu balik. I janji takkan tinggai you dah.

waaaaaaaaa, I miss you! you ingat tak dulu, you suka call I tengah tengah malam bila I dah tidoq. before habes gayut jaa, mesti takdan kata bye sebab kredit you habes. hahaha selalu macam tuu. dahh laa tuu, lepas gayut jaa I mesti tak boleh tidoq. haha oh yeaa, DULU dalam album you siap ada gambaq you tengah gayut dengan I, siap ada nama I lagii. terharu GILA ! serious tak buhungg..

err actually post nii panjang lagii I tulis dalam buku time kat sekolah tadi. tapi yang bawah tuu tak perlu kot ramai ramai tahuu.

just nak semua orang tahuu yang I miss you gila bangang jaa :)

trash talked @ 5:20 PM

»Happy Father's Day



meet my dad, Encik Johan Rashid bin Abdul Kuddus. yes dia BOTAK? so what? jealous sebab pala pak hampa tak LICIN macam dia? hahahaha.. 

he was born on 29th August 1969 **betoii taktauu? HAHA** serious mau habaq mai kat hampa semua, he's the coolest dad ever. pak hampa ada dak lepak dengan boyfriend/ex-boyfriend hampa? hahaha dia ada, dah laa tuu. aku taktauu. haha ada sekali dia siap panggil lagii ex aku datang rumah sebab nak tengok bola. yang time FIFA tuu. Spain lawan Holland. kadang kadang dia tak macam 42 tahun pun ada.. **oppss, sorry dad, KANTOI** hahaha.. 

baik  baik dia, hampa jangan ingat dia tak strict pulok. grr, dia garang wehhh.. haaaaa... hampa kalau jumpa dia first time, second time tobatt ketaq tak mau mau. kawan kawan aku semua pakat macam tuu. tapi sapa yang dah selalu mai rumah, dah kenai pak aku macam mana, siap boleh melawak lagii dengan dia. rakan contoh, Hannani Roselan, Hazirah Othman, Nuraliaa Elina. hampa tanya lah depa Johan Botak nii macam mana. 

saya suka masak, and aku suka gila dengan Chef Gordon Ramsay nii. even dia suka duk maki apa ke jadah, tapi dia staii gila. and dad, you're my Gordon Ramsay. nii nak habaq maii kat hampa.. daddy yang ajaq aku masak. he learned from his mom and his mom learned from her parents and so on.. haha nak cerita sejarah family, satgii hampa takmauu baca pulak. haha nanti nanti laa aku cerita. grr anyway, sambung balik. daddy en Mr. Mama. selalunya time lunch, kalau dia masak HEBAT HEBAT, dia panggil lerr sayee. haha, kalau ceqq buat tak betoi jaa, atau lambat, haaaaaaaaaaaaa... Gordon Ramsay mai dahh. hahhaa. sapa tau tau lahh, tapi aku rasa, takdak sapa lagii kot pernah tengok. setakat nii family jaa lah. 

he's also a Google Bergerak. haha selama nii hampa tauu Kamus Bergerak jaa kan. nii GB pulak. WHY? sebab tanya p lah dia apa pun, semua dia tauu. tapi kalau tanya soalan yang tak munasabah or soalan yang hang dah tau jawapan or soalan yang senang, tapi tak reti jugak nak jawab, mengucap dulu yerrr, kalau tak FREE kena maki. hahaha. 

eh eh, dah lerr sikit sikit. nak tau banyak lagii buat apa? haha sapa kenal dia tauu lah dia macam mana. sebab kalau aku nak cerita pun, 10 jam baca pun tak habis. hahaha

daddy, Happy Father's Day!
I LOVE YOU SO MUCH DUDE ! hahahaha

btw, semalam saya buat cupcakes <3 celebrate awal. hari ni takut malas

trash talked @ 4:41 PM

»to my dearest SH ♥
Saturday, June 18, 2011

okay, semalam saya keluar dengan abang. so WHAT? are you jealous?!

hahaha. begini ceritanya. semalam aku tak plan pun nak keluaq and jumpa sesiapa. so was abang. lepas trainning, aku ajak haz keluaq. we lunch at my house, then bagitau her mom and my dad yang kami nak pegii library **lib lah sangat**

sampai kat sana, baru aku teringat abang. dah alang alang abang ada, jumpa jaa lah. aku memang nak ajak P pun. tapi, dah haz ada. takkan lah nak ajak? satgii aku tak layan salah sorang, marah. so, aku decide takmau lah buat hal. malam tuu pulak, bukannya aku keluaq dengan abang sorang jaa. ada lagii kawan dia. takkan lah aku nak ajak pulak. alaaa, kalau aku ajak pun, macam lah dia boleh keluaq malam kan? haaaa...

pagii tadi, aku text lah P. aku mintak maaf sebab tak ajak dia, bla bla blaaa.. then she replied........

"hang lagi pentingkan Haz dari kawan hang yang lain. and hang lagi pentingkan diri hang dari orang lain"

and I was like, "WHAT THE FUCKKKKKKK !"

____________________________________

okay dear, here goes..

aku sabaq dengan hang lama dah. hang nak kata aku SELFISH? hang tuu PHYCO tak sedaq?! **ayat haz, hahhaha** I mean, duhhhhhhhh.... bukan aku yang tergedik ambek Radzi jadi abang aku seperti mana yang hang tulis kat stats FB hang? I mean, havent you read his blog and mine? dia yang mintak. yang hang nak jealous pasaipa? sebab hang kenai dia lama lagii, and tiba tiba aku "RAMPAS" dia dari hang? hamoihh hamoihhh.. eh hello, he's hot. semua orang kenal dia, semua orang suka dia. bukan hang sorang jaa.

aku tau, zakuan pun hang suka, tapi dah dia takmau kat hang kan, takboleh kata apaa lahh. dah lahh tuu, hang mintak sexay jadi abang angkat hang. ehhhh, dia sama umoq dengan hang lah sayang. dont you think it's weird. I mean, GELI kott. hadehhhhh...yang niii, NS kata haaa... jangan nak marah dia sebab ada betul jugak kata kata dia.

pasal haz aku takmauu kata apaa, hat tuu, kalau bercerita, 2jam tak habehh. so aku nak diam jaa pasal tuu. sapa tau tauu lah. sapa dak, kesian hampa. hahahha

dah laa weh, sorry lahh. aku bukan niat nak ungkit cerita cerita lama. yes aku tau, pasal aku jugak hang dengan MIS putus kawan. tapi, when aku dah berbaik dengan dia dulu, dia cakap dia MELUAT kat hang TAK ADA KENA MENGENA DENGAN AKU. so, if hang nak salahkan aku jugak, ikut hang lah sayang. 

aku harap hang sedaq semua nii. aku tak ada niat pun nak gaduh dengan hang. BUT YOU STARTED IT. so, I might as well ended our friendship. anggap jaa kita tak pernah kenal okayy. name tag hang kalau nak balik, bagitauu. nanti aku bagii. tak ada guna pun aku simpan lama lama. kalau boleh makan takpaa jugakk. 

sekian, TERIMA KASIH :)
trash talked @ 2:05 PM

»saya SYIOK !
Friday, June 17, 2011

hai hai hai hai hai :) SELMAT MEMBACA ! hahaha

TRAINING

pagii tadi aku bangung awaiiii :D dalam pukoi 7 macam tuu. bangun bangun, tekak rasa sakit gilaa. sakit dari semalam.  aku pun p lah kat cermin, tengok tengok BENGKAK ! daymmmm, sakit oh nak telan ayaq lioqq pagii tadi :( aku bagitau daddy, mama suh pegii klinik. **tapi haram tak p pun** dalam pukoi 7.30 macam tuu, aku main Bejewled Twist sampai pukoi lebih. then aku remind daddy pasal training. dia kata tak payah pegii. so aku continue main. lepas main, aku decide nak pegii jugak.

sampai sana, tengok coach tadak. apa lagiii, larii kat haz, habaq dia kata nak buli budak budak tu. hahaha memang buli lah sangat kan. ada sorang budak nii, N namanya. dah laa tak pernah mai train, nii first time, duk buat terhegeh bulehh. aku macam nak jerkah dah depa. nasib tekak sakit jaa. *bodobodobodo* lepas tuu, ada budak aku niii. Aishah, yang aku kata aku suka tuu. haaaaa, hampa tauu dakk.... abang dia, LAGI AKU SUKA ! hahaha comelll ! hahahahaha

HANGING OUT




LAP TUITION

first time tahun nii, dan last jugak. takut dah. haha dah laa mai ambek lambat. haeehhh, er tanak cerita panjang panjang. haha point point jadi lahh noh? hahaha'


________________________


kesimpulan kepada cerita saya ini, SAYA DAPAT HANG OUT DENGAN ABANG SAYA ! hahaha.. ya ya aku tau, mesti hampa kata aku gedik. hang out sat jaa pun dah nak hingaq satu dunia. ehh, hampa ingat senang kaa nak jumpa JUSTIN BIEBER Malaysia tuu? haaaaa.. hampa tauu apa? haha. anywayy, hilang sat rindu aku dengan abang, and yes of course not to forget Encik Arep Azrai. haha ** weh bangga lah aku tulis nama hang niii**. dah dah, saya nak continue online :)
trash talked @ 11:58 PM

»Mr. S (part 10)

based on the picture above, you may guess that somebody is SAKIT. well, he's not that bad, I HOPE. tadi time text dengan dia dia kata nak demam. bila saya call, dia tengah tidoq DEPAN TV KOT **sebab dengar bunyi tv**, suara macam tak larat gilaa. dengan duk sett sett hinguihh en. haha lawok pun ada. errrr, anywayyy..............

busyuk, get well soon dear. tak suko lahh you demam demam macam nii. :( makan ubat tauu, and rest COMPLETELY. bila orang suruh rest tuu rest laa. ni takk, "sat sat, takngantuk lagii" eee, aku tampaq 500km/j satgii kott, apa tak dapat. haha. **kesian you en, dah laa demam, kena marah pulak. haha**
trash talked @ 11:39 PM

»16th June 2011
Thursday, June 16, 2011

what happen today? let's see...

  • sprained my wrist during PJ
  • my throat hurts, A LOT! nak telan pun payah
  • time nak p ambil baju bowling ada banyak gilaa masalah dunia dan kewangan **especially KEWANGAN
  • bila dah sampai kat kedai Strawbearru (betoi tak tau aku eja), tak cukup duit, then kena bayar setengah. nasib abang tuu kenal -___-"
  • now, rasa macam nak demam. 

sekian, Terima Kasih :)
trash talked @ 9:06 PM

»my dearest bitches
Monday, June 13, 2011

mummy
nerdd

meet Nur Inengwati binti Azmi and Nur Adlina binti Azizan, also known as Mummy Ineng and Nerd :)
RINDU MEREKAAAAAA !

yes, kami satu sekolah. tapi kelas kami jauh gilaa ibarat Kutub Utara dan Kutub Selatan tau dak haha. aku pulak bukan jenis p rehat kat kantin. so, nak jumpa depa nii SESUSAH SUSAH BEBEBO!! haha. tadi aku bawak bekal roti jaa. so aku pun p lah kantin, bukan nak makan, nak cari depa jaa. nasib jumpa. haha dapat suap menyuap nasi tasha dengan ineng. haha dapat dengaq suara nerd berceloteh. haha ishhh habaq mai, RINDU lah ! haha :D
trash talked @ 5:04 PM

»


I MISS YOU !

I rasa kita dah macam tak rapat jaa. heh -___-" serious rindu you gila. nak jumpa you payah oh laa nii. macam nak jumpa dengan PM. call tak angkat, text jangan kata lah, LAGI tak reply -__-" kerja nak tidoq jaa kan? 
bodoh lah, ishh. bukan hang, aku! hm sorry tau aku duk kacau hang :( TAKE CARE
trash talked @ 4:25 PM

»familia
Sunday, June 12, 2011

aww goshhhygoshgoshhhh!

since dapat tahu yang aishuu nak kawin, aku tak boleh duk diam. haha macam aku pulak en nak kawen? haha bukan macam tuu wehh. cuma, I miss my fams. seriouslyy. tak sabaq nak raya, tak sabaq nak jumpa depa. haha right now, I prefer being with them rather being with....... er nevermind. ignore that please. anywayy, nak jumpa depa. tuu jaa. nak balik KL, A.S.A.P ! hahaha
trash talked @ 6:27 PM

»untitled
Saturday, June 11, 2011

weh hang, aku ada satu peribahasa untuk hang. haha "BAGAI KACANG LUPAKAN KULIT" !! nerrgggghhhhh, semua orang setuju kott. hahahhaa.. aku bukan nak kata aku hot kaa, orang ramai kenai aku kaa, apaa kaa.. cuma, aku and beberapa orang lagii, TERASA gilaaa dengan perangai hang tuu. haa lahh, duk tak duk jaa hang jadi macam nii. hang dah macam tak kenai kami dah. awat hang tak delete or block kami semua jaa dari FB hang? buang jaa gambaq gambaq kami. bila jumpa kami, jangan nak tegoqq. hang buat dunno jaa, macam hang buat sekarang. kami en bukan sapa sapa dah. hang dah jadi HOT sekarang. mana mau kawan dengan budak budak low life macam kami. kami tadak DSLR or SLR. kami tak seHOt kawan kawan hang sekarang. 

bukan apaa weh, kami rindu hang yang dulu. kami nak hang out dengan hang macam dulu balik. tapi yaa lahh, hang kan dah busy dengan HIDUP BARU hang sekarang. unfortunately, we AREN'T COOL enough to join you in your AWESOME NEW LIFE. kami doakan hang bahagia sebahagia-bahagianya dalam hidup hang tuu. nah weh? em aku rasa, tak perlulah hang nak p bagitauu orang lain kata hang tadak kawan lah apaa lahh. nak ambil simpati orang lah tuu. 

sorry lah weh, aku takmau gaduh. aku mintak maaf nah kalau hang terasa. aku cuma nak bagi hang sedaq jaa yang kami nii bukannya tunggul weh. kami ada jugak perasaan. kami paham jugak erti SAKIT HATI. bukan hang sorang jaa. bukan hang sorang jaa boleh nak bebai dengan kami. kami mau jugak bebai dengan hang. the problem is, bukan sekali dua kali kami terasa dengan hang. banyak kali dah kott weh. hang tuksah lah nak jadi macam Acap (ex Aliaa hat macam bangla tuu), kalau hang rasa kami nii baju, hang nak guna sat sat jaa. baik takpayah pakai baju. 

ish, tambah dosa jaa aku nii. aku dah nak stop since second paragraph lagii, tapi lagii aku nak stop, lagii aku teringat benda-benda yang menyakitkan hati. grr, haha. 

dah dah, SORRY tau :)

ikhlas daripada,
tettttttt-
trash talked @ 10:52 PM

»ohmyFAMILY
Friday, June 10, 2011

oh dear dear Kuala Lumpur. how I wish nak balik sana sekarang. serious bosan maknenek duk Alor Star. bukan nak hina Alor Star ke apa, tapi dah betul, AS bosan. tak ada apaa, kebanyakkan budak kat sini bajet hot je lebih. at least budak budak sana, KEBANYAKKANnya memang betul hot pun. bahahaha.. 

actually bukan sebab tuu jea, tuu tak penting pun. tak kisah pun semua tuu. nak balik sana sangat sangat is sebab family. family aku ramai kan ramai kat sana. sini ada sapa jaa? hm silap dulu time daddy cakap nak pindah KL, aku nangis nangis taknak pindah. especially time darjah satu. time cikgu bagi borang SPBT untuk darjah 2, aku nangis dalam kelas cakap aku taknak pindah. haha. errrr, anywayy.. nak jumpa cousins semua. 

________________________

tak best lah macam nii. aku paling tak suka bila ada family crisis. okay, maybe aku tak patut cerita semua nii. tapi dah betul, aku tak tahan lahh macam nii. hm maybe ada lagii family yang lebih teruk crisis dia dari my fams. tolong lah, aku taknak tengok gaduh gaduh macam nii. jumpa masam muka. kutuk kutuk belakang. HOI ! pasal satu benda kecik jaa, takkan nak macam nii sapa bila bila? hello!!! for God's sake, hampa tuu bukannya budak budak lagii. pikiaq lah. dah ada anak dah pun. tak malu kat kami kaa? kat budak budak tuu? yes, aku ada jugak kutuk sefamily kita. tapi, bila jumpa, takdak lah masam masam muka. 

niiii, raya nii aku tau. mesti ada yang taknak datang rumah sapa. okay, takpa. nak tengok jugak, sampai bila?! tapi, eshu kawin nanti, takkan tak nak datang? kalau datang pun, takkan nak masam masam muka? hat yang bercucu tuu pun satu. udah udah lah tuu tak suka tak suka. dah bermadu nak dekat 30 tahun dah. TIGA PULUH dah wehh. bukan 3 tahun jaa. takkan sampai taknak tengok muka lagii kot? ish huduh ngat aeh perangai. kesian kat orang tua tuu, dia jugok jadi mangsa. hahaha.

dah lahh, aku tulis panjang panjang pun. bukan hampa nak baca kan? orang lain yang baca. 

ya Allah, satukan family aku macam dulu balik.
PLEASE :((
I miss all the craziness :)

**dear readers, harap harap hampa tak salah faham lah dengan semua nii. kami sekarang okay jaa. cuma ada lah segelintir tuu :)
trash talked @ 6:45 PM

»ehsu nak kawin?

guess what, Aishu saya finally nak kawen dah ! hahaha syioronok niiiii! :D actually tiba tiba jaa dia nak kawen, I dont even know that he had a girlfriend. ahah, last girlfriend dia yang aku tau pun is Kak Iza. lepas kak iza, tak tau pun kata dia ada girlfriend. nii duk tak duk mama kata dia nak kawen bulan 10 niii. nerrgghhh, hahaa. anyway, location kenduri is kak rumah tokwan, Puncak Jalil, not Alor Star. then second punya kat Janda Baik sebab his girlfriend asal sana. hoyehhhh man! kat Janda Baik banyak spot lawa lawa. haha memang buat family photoshoot ahh. photographer family ada dah. haha **uncle Arep, ilapyouutillshinylah !** err back to the main topic, that is, AISHU'S GETTING MARRIED. anak anak buah kesayangan dia, saya Mira Shaliza and Aleen akan jadi bride's maid slash flower girl. haha. mama baru bagitau tadi. tokmama suruh kami jadi. AND depa akan buat dress untuk kami. **aww memang aku suka lahh dress dress nii. kaksza pun aku tau dia suka berdress nii. mira and kakaleen jea aku tak sure. aku tak pernah tengok depa pakai dress pun -______-"** ughhh, baru bulan 6. tak sabaqq gila nak tunggu bulan 10. haha oh oh, the date! haaa tokwan nak buat 11-11-11. tapi dah Tomok nak kawen hari tuu, eshu amek tarikh 09-10-11.  tapi aku suka tarikh 20-11-2011. tapi dah terlambat. **coihh, cuba kalau habaq awai awai. haha** haaa mesti hampa heran en, SEJAKZAMANTAHUNBILA aku tau artis artis melayu nii. haha bukan apa, Tomok en dulu dengan band New Boys. eshu jadi drummer depa sat before Tomok masuk OIAM tuu. so aku tau lah jugak
dah dah.

**doakan jadilah depa kawen ni
trash talked @ 12:09 AM

»CRS ♥
Tuesday, June 7, 2011


Early life

Simpson was born to Brad and Angie Simpson. He has two younger siblings, Tom and Alli.[2] He is also a talented swimmer, winning two gold medals at the Queensland Swimming Championships.[3] Simpson trained at the Miami Swimming Club under coach Ken Nixon.[4]Simpson's mother Angie works as a volunteer at the club.[5]

Simpson began to record songs in his bedroom during the summer of 2009 on YouTube, performing "I'm Yours" by Jason Mraz,[6] "Cry Me a River"[7] and "Señorita"[8] by Justin Timberlake, "I Want You Back" by the Jackson 5,[9] and his own songs, "One"[10] and "Perfect."[11] He was subsequently discovered on YouTube by Shawn Campbell,[12] a Grammy-nominated record producer who has produced for Jay-Z and other artists.

Music career

Simpson's rise to recognition was featured on The 7.30 Report in December 2009.[13] He released his debut single, "iYiYi" (which features American rapper Flo Rida) on 15 May 2010. It was digitally released on 30 May 2010.[14] The music video for "iYiYi" was released on 30 June 2010.[15] The music video for Simpson's second single, "Summertime", was released on 20 September 2010.[16]

Simpson moved to Los Angeles in June 2010 to record his songs with Atlantic Records and his producer Shawn Campbell.[17] That same month, Simpson appeared on Sunrise.[18] On 22 June 2010, it was announced that Simpson would participate in the Camplified 2010 Tour, along with other artists, touring across the United States. The tour began on 5 July 2010 and ended on 14 August 2010. It was also Simpson's first public tour.[19] While on tour, Simpson performed a song called "Love So Strong." In an interview with Popstar Magazine, Simpson stated that his inspiration for the song was "A girl, back home. That's all I can say."[20]

On 4 December 2010, it was announced on Simpson's official website that an EP entitled 4 U would be released through iTunes on 21 December 2010. The EP includes 5 tracks in total, four of them being previously unreleased. [21]

Simpson has recorded a remake of the song "I Want Candy" by The Strangeloves as the main theme song for the Easter-themed live-action/CGI-animated film "Hop".

Simpson is currently in the studio working on tracks for his upcoming debut album on Atlantic Records.

On 23 April 2011, Simpson released a single "On My Mind" through his website.


Background information
Birth nameCody Robert Simpson
Born11 January 1997 (age 14)
Gold Coast, Queensland,Australia
OriginGold Coast, Queensland, Australia
GenresPop
OccupationsSinger-songwriter
InstrumentsVocals, guitar
Years active2009–present
LabelsAtlantic
Websitecodysimpson.com


dayyyymmm, wikipedia is sooooooo usefullllll! hahaha I LOVE INTERNET <3
trash talked @ 4:15 PM

»Encik Fifie :)

meet this gay looking guy. haha name? muhammad Hafifi bin Nasir. ada Muhammad tah fie? err haha anywayyy, HE'S MINE. no not my boyfriend. he's my abang. the craziest abang ever. haha aku kenal dia time form 2. kenangan aku and dia? haha jangan tanya, takkan aku reveal? sebab? satu: banyak. dua: hahhahaha...

fie, rindu fie. hahaha :D

nak habaq tuu jaa.

hampa mau dia? MAI FIGHT TARIK RAMBUT DENGAN AKU DULU :)
trash talked @ 1:34 AM

»seiring dan sejalan

hari ini saya dan keluarga saya ke Pulau Pinang :D

PLEASE NOTE, this post could get VEERRRRRRYYY LONGGGG ! :)

actually nak pegii kelmarin and tidoq satu malam sebab mama ambek cuti. then tak jadik sebab apa tahh. so petang semalam celebrate bday nopi yang tak sampai lagii. haha bday dia kan 28 jun. tapi celebrate awal sebab dah alang alang uncle adut and family ada. petang tuu mama p beli laksa. banyak jugak ahh. tak ajak ramai pun, uncle mat, aunty azian and aunty maria. makanan sikit punya banyak **dari pandangan aku lahh** tapi sat ja habis. aku tak sempat tambah pun.

lepas mama balik, habis jaa set meja. aku and atin cycle pegii beli ais. dayymm, kedai banyak tutup. haha last last pegii kat kedai apa tahh. nasib ada dua plastik lagii. last kott. haha beli then aku carry satu plastik atin carry lagii satuu.. bythetime kami sampai rumah depa dah makan. cake, penuh muka sorang sorang. haha

___________________

ehh, yang atas tuu cerita semalam. haha aku mana online semalam. atin balik malam tuu. lepas dia balik aku terus tido.

anywayyyy, back to the first sentence. pagii tadi saya bangun awal. aku en tido satu bilik dengan my family **haaa gelak gelak! jealous lah tuuu haha** pagi pagii tu dengar mama daddy duk sembang apa tahh. haha aku nak sambung tidur. tapi dah tak boleh, dengar je lahhh. depa cakap nak pegii penang. tapi aku tak sure, so lepas mama daddy keluar pegii beli makan, aku sambung lah tido balik. then meyang bangun online, dia main game. haram J bukan reti nak slowkan volume. lepas memei bangun, dia join abang dia. dah lah game tuu bising, depa boleh sembang, gaduh, gelak lagii. aku pun fed up, tengok tv kat luar. then mama balik dia bising bising suruh siap.

dalam 11 macam tuu, gerak pegii Penang. aku mengantuk lagii, so nak tido dalam kereta, tapi dah laguu best best, yang semua orang pakat hingaq, excited punya hal, aku pun jaga jaa lahh. 

blaa blaa blaa.. sampai Queensbay, makan shopping jalan makan. dalam pukul 6 duk tepi pantai, makan sandwich Subway yang daddy beli. then p makan lagii kat kedai apa tahh. sup dia SEDAP ! haha jumpa Farra Farouk. then BALIK! orang first lena dalam kereta? SAYA LERRRR!!! ahaha.. dahhh, nak onlinee.. bubuuyyyyyy :D

(: title has NOTHING to do with the content :)
trash talked @ 1:23 AM

»duaenamsebelas (FULL STORY)
Saturday, June 4, 2011

hey  hari tuukan saya, WNFK, NHR and AIMY pergii merendek everywhere. haha aku tak larat nak type hari tuu. and gambar ada kat nani. so, now baru dapat gambar, and baru ada semangat nak type panjang panjang. haha bak kata Ksza, sapa yang tak larat nak baca panjang panjang. you might as well stop now. haha

okayyy, aku and nani actually nak buat pukul 9am. nak pegii photoshoot dekat rumah toksu tuu **alaaa rumah yang The Buttons pegii photoshoot dulu tuu.** haaa.. then pegii sana, ada orang. so tukar destination ahh. pikiaq punya pikiaq.. last last teringat haz pernah buat photoshoot dekat bangunan lama yang dekat Jubli Emas tuu. so kami pun pegii lah situuu..

dekat sana tak ada apa sangat. cuma menangkap gambar sahajaa. nani sepatutnya kena pergii Siam pukul 2 tuu. that's why kami nak buat pagii pagii. then dia bagitauu uncle dia dia tak nak pergii.. aku pun bagitauu daddy yang aku nak balik lambat sikit. nak pegii makan dulu. aku bagitauu baliik pukul 2.

lepas bangunan lama, pegii City Plaza nak makan. lepas makan naik atas pusing pusing. jumpa lah jugak dengan orang orang.. hahaha... nani suruh mereka merahsiakan keberadaan dia kat Alor Star. tapi aku rasa satu dunia dah tahuu.. hahaa **nampak beno nipunnyeee..**

dah boring kat CP ingat nak balik rumah. bosan pulak, so kami pegii lah Alor Star Mall. duit minyak SEMUA nani belanjaa. kat sana, ingat nak tengok movie tapi kalau tengok tak dapat hang out dengan nani sangat. then nak karokae, matnii pulok taknakkk. HAAAAAA!!!! kat sana aku ada minat sorang mamat nii.. pakai sweater polkadot. so, kami labellah dia dengan nama ABANG POKODOT. hahaha banyak kali jugak ahh nampak diaa. STALK lah katakan, hahaha... time aku and atin tengah main escalator, jumpa dia jugak, semangat gilaa nak pergii cakap dengan dia. tapi bila dia panggil, aku lariii. awwwwwwwww, RUUUUUGIIIIIIIII ! hahahaa..

then matnii start engine and kami bergeraklah pulak ke Tesco. kat sana kami masuk Popular jaa.. then keluar balik :D

ingat nak pegii Pacific terus tapi buat pitstop kat menara duluu. tangkap gambar. haha yang sakit hatinyaa, gambar diorang kat menara tuu lawa sehh, aku sampai baring atas jalan tuu tangkap gambar diorang. :(( nak jugakkk gambar macam tuu. haha yang atin bising "perghh photographer habiss!" -_______-"

lepas menara, barulah sampai Pacific. masuk beli ice-cream, main game. haha best sehhh, tekan tekan, ketuk ketuk. hahahah..

akhir sekali, ke Gemilang Burger jumpa Toriq sebab dah janji nak jumpa diaa. rinduu oh kat LEMBAGA HITAM tuu. hahahah..

tetttttt- END OF STORY.
panjang tak ? :D

____________________

Bangunan Lama

City Plaza
ini abang SAYA :)
AS Mall
we are Kung Fu Pandas
main escalator
Tesco
Menara Alor Star
nii lah gambar yang menyebabkan aku baring atas jalan =.="
we love the wind in our hair
Pacific
"nice to meet you"
Gemilang
"I can grow facial hair" -Justin Bieber
setelah seharian penat berjalan :D

trash talked @ 3:46 PM

»duaenamsebelas
Thursday, June 2, 2011

Nur Hannani binti Roselan, Ahmad Ifnni bin Mohd Yusri dan Wan Nurfatin Khaliesha binti Wan Mohd Redza.

kami ke Bangunan Lama ke City Plaza ke Alor Star Mall ke Tesco ke Menara Alor Star ke Pacific ke Gemilang Burger (jumpa Toriq). every place ada gambar untuk membuktikannya. haha. photoshoot everywhere. **photoshoot lah sangat =.=". bak kata matni "travelling with ain't any planning"

em esok lah aku cerita dengan lebih lanjut dan upload gambaq sekali. dah penat dah niii. :)
trash talked @ 11:25 PM

»
Wednesday, June 1, 2011

when I said I love you, I meant it.
it doesnt matter if you cant/wont love me back.
trash talked @ 1:41 AM