Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
»paklan ♥
Thursday, May 31, 2012


meet Faiz Fadzlan, also known as Paklan. see how hyper he is? okay, maybe orang yang tak berapa nak kenal dia akan cakap dia senyap \yeah right -.-/. dia ni hyper gila kot wei! haha. jatuh motor berapa banyak kali dah. -.-

baru ni dia accident kat Penang. IDK how, and I dont wanna know why pun. just to say, get well soon friend.




haritu aku gaduh dengan dia. er bukan actually gaduh, just tak cakap. ah biasalah, paklan ni kadang kadang boleh sakit jiwa dibuatnya. then haritu jumpa dia, tak cakap jugak. so, aku text dia kata nak kawan balik, tak suka macam tu apa semua. then dia kata, dia pun dah lupa benda lepas bla bla blaa. kira okay dah laa. tiba tiba. 3 4 hari lepas kot dia accident. terkejut kot. macam nak nangis ja. truth be told, aku sayang paklan ni actually. sumpah sayang dia. tapi dia ja tak sedaq, and takmau sedaq. takpa, biaq kat dia. just tolong doakan dia baik semula okay? thankyou :)






Photobucket
trash talked @ 11:49 AM

»untitled
Wednesday, May 30, 2012

old people always assume that we, the younger people doesnt know what they are saying. the tend to hide their, let just call it "battle of words" from us. what they dont know is, WE 'KIDS' KNOW EVERYTHING. save your 'dont mess with orang tua tua business'. this have been our business too since we got caught in your nonsence. GROW UP! BE MATURE! that's what you've always tells us. but now? please, if you wont stop fighting or whatever your doing, let us be together. dont stop us from seeing each other. we've already been such a mess already. 

didnt anyone ever miss the holidays we spent together? raya, birthdays, school's holi, all of that stuff. I miss it. now, we never celebrate birthdays. dont get to see each other on school holis. in fact, we DONT celebrate raya together! last year's raya was the last :( no wonder last year was so perfect.

Ya Allah, save us please :(


guys, make up with each other PLEASE :( dont let us 'KIDS' stuck in the middle of all these. we had enough!



Photobucket
trash talked @ 10:44 PM

»Radhi OAG _|_
Monday, May 28, 2012


I love you


Photobucket
trash talked @ 7:21 PM

»Nellina


takkan tak setai lagi kami teqa niii?

BHAHAHAHA

24 jam dah duk sekali. gambar ni lepas balik rumah semalam. before p kenduri Alip. hahaha. sangat comel kan kami? jangan jealouss. hahahhaa.


btw, full story later :)

Photobucket
trash talked @ 1:13 PM

»Naufal Aisar
Thursday, May 24, 2012


meet Naufal, adik Epi yang last tu. he's 4 :) birthday dia sama denga birthday Memei, adik aku yang last tu jugak. hahaha. anywayyy, Naufal demam nii. kesian dia kena tidur kat KMC semalam. time aku dengan Nel p rumah dia, benda berbalut kat tangan dia tu ada dah. and dia tak nampak sakit sangat pun. \maybe sebab kami dua ada, terubat laa sat sakit dia. hahaa #PERASAN!/ tapi Epi kata before tu, muka sememeyy jaa. macam tak semangat gila. aww, kesiannya budak nii. anyhow, GET WELL SOON kiddo! :*


Photobucket
trash talked @ 10:21 PM

»dinner
Wednesday, May 23, 2012

malam 18th May haritu, ada dinner. tokmama dengan kawan kawan dia buat untuk Persatuan Bekas Guru dan Pelajar SMK Sultanah Bahiyah. aku p aa. haha



last minute, mama kata ajak laa Nel atau Haz. Nel ada kenduri makcik dia esok tu, so busy. Haz boleh laa. petang tu last minute shopping kot. aku cari kasut, dia cari tudung. aiee. kalut. hahaha.

malam tu pulak, aku dengan baju tak berapa nak menutup aurat, dengan make up, sampai sampai masuk toilet make up sebab aku tak sempat nak make up kat rumah. keluar toilet jumpa Clariena. tau dah dia nak perform malam tu. \suara dia macam Jaclyn Victor wei!/. naik naik atas, memang sungguh depa perform. anyway, long story short: Pengetua, PK HEM, PK Ko, Cikgu Sarimah, Cikgu Razalana, ADA! hahaa. Teacher Zanifa and Teacher Fariza pun ada sebab depa in charge of the budak budak yang perform tu. 

then ada part LADIES ON THE DANCE FLOOR or something. hahaa, sakan kot kami menari dengan budak budak sekolah. tapi pukul 11 depa balik dah. teqa nak balik tu, dan lagi naik stage sebab lagu Boley Chuwriya tu. hahaha. lawak sangat dah tuu -.- then balik dalam pukul 12 macam tu. 

nahh pictures. taken from anis and kawan kawan mama :)

geng Bollywood sekolah I. haha

budak budak ni dari mana tah, tapi depa menari (gelek) SAKAN GILA! hahaha, suka tengok depa ni. COMEII!

ni budak sekolah aku jugak, budak ni baru Form 1. tapi suara dia HEBATS! and aku taktau nama dia, kami panggil 'budak Rumour Has It' ja. sebab dia nyanyi lagu tuu. 

The Tiga Soqa.
depa nyanyi lagu Beribu Sesalan from Tiga Suara.
from the left, Clair Teacher Zanifa and Juny.

they won Best Dress. ibu Epi is second from the left.

we won Cutest Girl! hahahhahaha

momma :)


finally, COLLECTING BALLOONS! hahaha

okayy, tuu jerrrr. BYEEE!







Photobucket
trash talked @ 10:57 PM

»Nellina + Epi

kelmarin and harini cycle dengan Nel and jumpa Epi :)

kelmarin start cycle pukul 5.40 macam tu. gerak terus p Jalan Dato' Kumbar p rumah Epi. semua orang tengok kami cycle macam tak pernah tengok orang cycle uh. hahaha aneh. sampai sampai rumah Epi, kaki aku cramp weiii. huh. lepas dah okay tu, turun beskal. abah dia balik. salam salam, masuk dalam. jadi macam jakun gila kot. macam tak pernah masuk rumah orang. haha. salam ibu dia sekali. ibu dia jamu air and mee goreng. tapi aku minum air ja. tu pun sikit, sebab NEL PUASA. rasa macam tak selesa laa. lepas sembang sat. tengok movie I Am Number Four tu, dah nak habis pun. then balik. :)

harini aku dengan Nel p Giant. Nel nak beli deodorant. aku ajak epi p sana. duk pusing Giant aa. haha lawak. jumpa cikgu lama. sembang sat, pukul 7 macam tu balik. sampai rumah, Nel salam mama daddy yang nak keluar p beli lauk. then kami dua keluar balik p MNY nak topup. hahaha. elok sampai rumah, azan Maghrib :)

okay, itu sahajaa. :)

Photobucket
trash talked @ 10:14 PM

»proud to be calling you my BOYFRIEND
Saturday, May 19, 2012

as I said before, he's not only my boyfriend. but he's also my Bestfriend and big Brother. I do love him sooooooo much. we have our ups and downs, just like normal couples do. I love making him jealous. he gets so cute when he's jealous. but I hate when he starts BERLETER. OMG, sapa suka aite? kadang kadang he'll act like a grown up. yeah, memang laa he's a grown up dude pun. but he's NINETEEN. and bila dia beleter tu, macam my mama daddy berleter. hahahaha. \marah ni marah!/ anywayy, okay. we've almost broke up 2 times. -.- hell yeah, I cried like waterfalls! huh.

dah dah, motive ni. semalam kami gaduh, AGAIN. then somehow in somewhat dia kata aku MALU dengan dia or something. as if aku macam takmau mengaku kat orang yang aku dengan dia. and siap sisih dia lagi. well, here goes.

Mohd Najmi Afif bin Ismadi, I love you. people, proudly saying, THIS IS MY BOYFRIEND. and I do hope he'll be my husband and the father of my children one day, InsyaAllah. 

ibu dia segak gila, aku sampai jealous nak mati -.-

bila tahun punya gambar tah. haha
aku ambek sebab Naufal nampak comel sangat. 

okay, tu ja. kbye


Photobucket
trash talked @ 11:44 PM

»Teacher's Day #1
Thursday, May 17, 2012

okiaaqq, tak mau cerita panjang panjang. hahaha. 

Teacher's Day :)

ada jamuan makan kecil kecilan. so, kelas lain busy collecting money nak beli makanan segalabagai, kelas aku buat Potluck. semua bawak sorang sikit. aku rasa, macam tu lagi berkat :') 

aku macam biasa, tepung gula dan telur adalah kepakaranku. haha so, aku buat chocolate cake. new recipe wei. I mean, aku first time buat guna recipe tu. last minute punya hal. haha. nasib baik jadi and everyone loved it. ONE THING THOU', aku tak sempat rasa kek aku sendiri! -.- semua pakat kata 'sedap sedap', I just smiled and dalam hati I was like 'whatthehell does it taste like?!' -.-

ni kad jemputan mai makan kat kelas untuk cikgu cikgu :)


yang atas tu untuk lekat kat kelas.

ni cake aku. :) DON'T JUDGE THE CAKE BY ITS ICING~


before decorating. *honestly, I prefer it looks like this :)

to be continued...


Photobucket
trash talked @ 9:05 PM

»Dark Shadows ♥
Monday, May 14, 2012

Sabtu haritu keluar lagi dengan Epi 

actually last minute planning kot. haha petang Jumaat tu baru tergerak nak keluar. Sabtu lepas balik tuition  p AS Mall tengok wayang. cerita Dark Shadows. okay BEST!  ahahaha. dia ambek couple seat kot -.- AWKWARD!

tu ja, kbyeee. kepada parents yang nak tengok cerita ni, jangan bawak anak anak. terima kasih.

and kepada pekerja yang kerja kat movie tu, ORANG NAK TENGOK MOVIE LA NGOK! BUKAN NAK DENGAQ HAMPA SEMBANG AND CAKAP PHONE. babun punya minah -.-

_______________________________________________ 



In 1760, Joshua and Naomi Collins sail from Liverpool, England to North America. Their son, Barnabas, grows up to be a wealthy playboy in Collinsport, Maine and is the master of Collinwood Manor. He breaks the heart of a witch, Angelique Bouchard, who kills his parents, curses his family, and forces his lover Josette DuPres to leap to her death from a nearby cliff. Angelique finally turns Barnabas into a vampire and buries him alive in a chained coffin in the woods.

In 1972, Barnabas is accidentally freed from his coffin by a group of construction workers. He sucks them dry of their blood and makes his way back to Collinwood Manor where he finds his once-magnificent mansion in ruin. The manor is currently occupied by Barnabas' dysfunctional descendants. Barnabas decides to restore his family name, but when Angelique discovers that he has escaped his shallow grave, she plots revenge and tries to win him back. He discovers that his family's fishing company is in ruins because of Angelique's business, and takes steps to revitalize and rebuild the company (and the mansion), gaining the trust of the family in the process. In the meantime, Dr. Hoffman offers to help turn Barnabas into a human via blood transfusions, taking several pints of his blood, but instead tries to turn herself into a vampire, only to be discovered and presumably killed by Barnabas, who dumps her body in the ocean. He then discovers David's father Roger snooping around the study, trying to find his riches. Barnabas gives him a choice: stay and be a father or leave; Roger chooses the latter. It is then revealed through flashbacks that Victoria was sent to a mental hospital by her parents for talking to the ghost of Barnabas' love, Josette, who killed herself because of Angelique's curse. She is seen getting electroshock treatment as a child, then escaping through the window with sheets.

Barnabas soon meets with Angelique, and refuses her offer to cooperate with her to run the town, also refusing to return her love. She then binds him with silver chains and forces him into a coffin again, which she leaves in a crypt. At the same time, she blows up the rebuilt Collins fishing complex. David soon discovers Barnabas, and Angelique learns of his premature return. She then reveals to the police that the Collins family is harboring a murderer, turning the townspeople against the family once more, leading them to the mansion. After Barnabas offers to be arrested in place of the family, Angelique takes control and sets fire to the mansion, bringing to life the wooden statues and portraits, and making blood run down the walls from them, as well as splintering the walls of the building. Carolyn (who has been turned into a werewolf because of Angelique), Elizabeth and the ghost of David's mother Laura then kill her, throwing her into the chandelier. Angelique, her porcelain skin fracturing, tries to literally offer her heart to Barnabas, insisting she did in fact love him, but he refuses, telling her she wanted to control him. Upon being rejected by Barnabas, her heart literally breaks and she dies. Barnabas begins to look for Victoria, and David tells him she was headed for Widow's Peak. Victoria tells Barnabas that they can never be together and Angelique's spell makes Victoria jump off of the cliff. Barnabas jumps off after her, turning her into a vampire to save her life. Victoria tells Barnabas to call her Josette. Barnabas narrates that his curse has ended. The film then ends underwater, with a school of fish swimming away from the body of Dr. Hoffman, who opens her eyes.


Photobucket
trash talked @ 3:19 PM

»nelliot tashiot
Saturday, May 12, 2012

kelmarin lepas tuition, Tasya ajak p rumah dia study Sejarah. aku dengan Nel. Nel balik rumah dulu. aku dengan Tasya p hantar Alida balik rumah dulu. then p ambek Nel. mama dia bagi bekal Nasi Lemak. daddy pun bagi bekal Mee Goreng. hahaha. lepas isi minyak, off to Tasya's house. 




sampai rumah Tasya, mama dia dengan adik adik dia ada kat depan. OMG, teruja gila tengok adik Tasya yang newborn tu. OMG OMG OMG! :))


lepas semayang, p main dengan baby. OMG ! pipi dia. hahaha! lepas main baby, makan. then baru buat homework. hahaha. buat laa sangat. buat buat, sembang. then sembang pasal cerita hantu dengan sekolah. \sekolah kami menyeramkan -.-/


balik tu, depa hantar aku balik and tumpang semayang. then depa p tutorial. aku tak p sebab nak dang nak balik malam tu :) kbyeee

Photobucket
trash talked @ 9:20 AM

»Kuch Kuch Hota Hai
Thursday, May 10, 2012



semalam kat TV 2 ada cerita nii. seriously, tengok p laa seratus kali pun tak bosan weii! #tears

Photobucket
trash talked @ 11:20 AM

»examinations
Monday, May 7, 2012






starts: 8th May 2012
ends: 24th May 2012

whaaaattheeeee?!


Photobucket
trash talked @ 11:44 PM

»aktiviti membuang lemak O.o


Nurdinah Nellisha Amiruddin.

teman cycle seperjuangan. geng basikal break cacat dan berbunyi. hahaha. serious beskal kami tak perfect. haha. cycle best aa. tak kira dimana and pukul berapa. hahaha. dulu Taman Rakyat sahaja. then berani p Taman Uda and Taman Rimba. then Taman PKNK. now, taman yang dekat stadium nuu. hahahaha. sanggup kami merentasi jejantas tinggi mendayung demi ke ehem ehem *batuk sikit* destinasi dikehendaki. hahaha. tadi aku bagitau Nel aku nak list tempat tempat kami. tapi, terlalu banyak. hahaha. nanti aku KIV dulu dengan hampa, ;epas dah settle dengan Nel, aku bagitau lain nah? kbyeeeee


Photobucket
trash talked @ 11:23 PM

»NA ♥
Saturday, May 5, 2012


I miss this dude. demmit -..- I tried to hide my feeling of missing him. but I cant. _|_

I never felt this way you know. from all the rest of my ex'es, I dont mind and I honestly dont care if they're actually going at the end of the world. but him? pfftt, he's only back for two months. now he is in KL. they have a family camping ke apa tah in PD. hujung bulan ni dia nak balik Melaka dah :( this month is exam month. nak keluar tu, memang berisiko tinggi wei. dia nak balik 10 June kot. lepas exam aku terus nak balik KL pulak. balik KL seminggu. seminggu lagi, taktau boleh jumpa dia ke tak. taksuka!

dah tak mau cerita. nanti nangis. bye



Photobucket
trash talked @ 11:28 AM