Small Cute Grey Red Outline Pointer
Hey! Welcome to my online diary.

Follow me:
Twitter: @sabbynina
Tumblr: Flightless Bird
»Sijil Pelajaran Malaysia
Monday, October 31, 2011

well hello there world. haha \ayat Anuar Hadi yaww/

hari ni baru habis Final Exam. okay, rabu nii ada paper Sivik. tapi subject tuu tak masuk SPM eventhough kena practikan in daily life. ughh, lari topik dahh. as you can read the title, Im gonna talk about SPM. 

okayy, bukan SPM 2011, tapi SPM 2012. yeahhhahahah. next yearr. MY YEAR -,- omaiiii, aku tak ready lagiii. :((

tadi otw balik rumah jumpa Mira Pikah. \btw, Imissyoutoo sis/


then story morry dengan dia dalam kereta. dia cerita lah rindu sekolah segala bagai. kat sekolah nak study senang, semua cikgu suap. bila masuk U, semua kena belajaq sendiri bla bla blaaa. aww :(

aku dah laa main main form 4 nii. gila pathetic :( nak kampoi balik bila pun aku tak tauu. hmm. sedih nii. adehh, ekonomi and account tuu. pluss sejarah. tapi sejarah baca jaa. bila bila masa bole. masalah nak tak nak ja. ekonomi pun kena banyak baca jaa. tapi account kena banyak buat latihan. ughhhhhhh!

hm next year nak study betul betul ! :) \yeah right! tahun nii pun aku duk kata macam tu. haram, lingkop tengah jalan -,-/ habis habis aku tahun depan :(( aku cuma tak sabaq nak habis sekolah jaa. tapi aku tak ready lagii dengan SPM and nak masuk U segalabagai. grr. 

Ya Allah, bagi laa aku rajin next year and tahun tahun yang akan datangg -,-
trash talked @ 7:40 PM

»GirlCuzzieee ♥
Sunday, October 30, 2011


meet my cousins :) they're the best. oh yess, we have names. nicknames we gave to ourselves. sapa tahh punya idea. haha. I wanted to write bout them lama dah. baru hari nii tergerak nak tulis betul betul tulis. haha. 

okayy, lets start from the right \kanan lebih afdhal :)/



Wan Syamira Ashra binti Wan Muazzam
Mira for short. also known as Tonah
She's fourteen. DOB: 21st June 1997. she's the youngest among five of us. 

nexxtttt !

Wan Nurfatin Khaliesha binti Wan Mohd Redza
Atin aka Joyah.
eightteen yaww. DOB: 8th November 1993. dia sama umur dengan ksza, tapi beza berapa bulan jaa. bytheway, nii partner ceq buat video. haha. belajar buat video dari dia lah. trust me banyak gila video kami. tapi ada 3 ja kot aku dah upload kat FB. :))

nextttt !

Azureen binti Zulkeple
Alin aka Melah.
she's twenty. the kakak among us. haha \nak cakap tua, tapi takut kena marah :P/ DOB: 30th August 1991. semenjak dua tiga empat menjak dia ada lesen nii, dia lah driver kami. haha. dia seorang pemandu yang berhemah okay. I repeat, BERHEMAH :) haha. pluss, she's our photographer :))

last but not least...

Shaliza binti Zulkeple
Seza (Sza) aka Senah.
as I said before, she's the same age as atin. DOB: 4th May 1993. bakal fashion designer nii :) haha. oh yeah, as you may notice, kak alin and kak sza berbintikan orang yang sama. hehe that's because they're siblings :) \for those yang tak sempat catch up laa :)/

blaa blaa blaaa... 

I love youu GirlCuzz 

ps: if you're wondering what's my __ah' name, it's Saodah. :)

pps: IF you;re wondering laa. kalau hampa macam 'err taktanya pun.. -,-' , why do you even bother reading my blogg ? -,- duhhh...
trash talked @ 4:57 PM

»baby baby baby ooo
Saturday, October 29, 2011

hey there, Im happy happy happy. you know why? haha of course you dont, only those who stalks my FB and Twitter does. even my bestfriend dont know yet. oh wait, Nani knew. she's the first to say CONGRATS -,- \iloveyouBestiee/

anywayy, I am back with my Jeremy. yes yes, my Muhammad Afiq bin Baharom. my annoying, crazy, shy-shy meow, superman, supercute \taksangat/, baby, sayang, busuk, capang, BOYFRIEND
ehh silap gambarr -,-

I love youu Jeremyy, I do. and Im sorry fr being a B***H :(
trash talked @ 12:48 AM

»CJ7 -,-
Friday, October 28, 2011

okay, semalam aku sepatutnya keluar dengan Haz, tapi last minute dia cakap dia nak p AS Mall dengan Farah. errr agak bengangg. malam tuu dia post sorry laa pa balaa laa. aku bukan takmau reply weii, aku macam duk bebai semalam, tapi aku dah maafkan hang dah. anywayy, then tadi Haz post video dia buat dengan CJ7 tuu. annoying -,- tapi takpelahh, haha SAYANG HANG BESTIE 

err aku nak emmbeddd vidd tuu tapi takbole -,- maaf
trash talked @ 10:42 AM

»not just you

Darling, I know your heart seen better timesI know our songs had better rhymesBefore todayno 
Darling, I guess I made the wrong mistakesI understand if you need your spacePlease take your time(before you)Before you go away, so far awayyou need to realize
Baby, it's not just youYou know it hurts me tooWatching you leaveWith tears on your sleeveNotice that mine aren't exactly dryBaby, it's not just youThat's hurtingyeah, It's me too
I'm sorry
I wasn't there to catch the fallI didn't hear you when you calledAll of those nights (all of those nights)Please don't forget the good days with meI can make back the heartache and griefWhen it gets dark and it's hard to seeI'll turn on the lights(before you)Before you go away,so far away i really need you to know
Baby, it's not just youYou know it hurts me tooWatching you leaveWith tears on your sleeveNotice that mine aren't exactly dryBaby, it's not just youThat's hurtingIt's me too
I'm not giving upYou don't have to leaveI am willing to beg till I break my kneesI believe in usDon't give up on meBoy, I know that your hurtingAnd I'm sorry for the painI promise that I'll changeForgive meForgive me
Baby, it's not just youYou know it hurts me tooWatching you leaveWith tears on your sleeveNotice that mine aren't exactly dryBaby it's not just youYou know it hurts me tooWe had it allHow could we fallBaby I thought we would never diedon't let it die
Baby, it's not just you that's hurting it's me too
Not just youBaby it's not just you Baby it's not just youBaby it's not just you

sayang, I miss you. I do. Im terribly sorry for my fucking attitute :( I love you. come back, PLEASE 
trash talked @ 12:51 AM

»
Thursday, October 27, 2011

Muhammad  Afiq Baharom,

ILOVEYOUUU
trash talked @ 6:11 PM

»MAB
Wednesday, October 26, 2011

hey there, I love you. I tau semua salah I. I tak reti jaga hati you sedangkan selama ni you duk jaga hati I. sayang, I buat semua tu kadang kadang bersebab, kadang kadang I sengaja panggil you Bodoh, kadang kadang I sengaja sakitkan hati you. I nak tengok you boleh terima dak kalau I macam tu. I nak tengok you nak sabaq teqa mana. rupanya you boleh sabaq 2 bulan ja. tu pun, you choose our 2 months anniversary untuk nak break dengan I kan? I mintak maaf. time you cakap you tengah bebai tu, I cakap 'padan muka' sebab I taktau nak kata apa. I nak pujuk you pun, hati I time tuu pun tak terpujuk.

since eshu I nak kawin tuu, Ive been busy. kadangkadang tak terreply text you. memang laa I ada cakap yang text dengan you boring. tapi I tak pernah text orang lain pun. I dah malas nak text tu ja, its not your fault. 

semalam Ive been avoiding you saja ja sebab nak release rindu harini. baby, today's our 2 months together! :( I really want today to be special, tapi memang special sunggoh laa kan. hm. 

cuma I tak paham satu jaa, kenapa you tak berani nak cakap apa yang you bagitau kat Nani tuu dekat I? kenapa I perlu tau dari mulut orang? :(( tuu ja wei. yang lain aku malas nak cakap apa dah. you need time aite? okay fine. take your time. bye

\currently crying/
trash talked @ 10:27 PM

»maksu linda
Sunday, October 23, 2011

I love this picture :)
okayyy here goes, lama dah tak bercerita. haha. see the gorgeous? well, she's my new makshuu. \yeayyyyyy/ iloveyouu maksuu :)

nama dia Nur Haslinda binti Rosli. \kan makshu?/ she became our family on 7th October 2011. pandai eshu cari bini. haha. er er er.. aku pun baru sangat kenal dia. eshu dengan dia kenal 5 bulan kott kalau tak silap :) bak kata eshu "bercinta selepas kawin" BHAHAHAHAA! err yes, memang laa sepatutnya macam tuu, tapi lawak pulak bila terpikir eshu cakap macam tuu. ahhaha.

eh, lari tajuk dah nii. aku nak cerita pasal makshu. okayy. em first tuu kami agak keliru nak panggil apa. sebab ayahsu kami, which is our eshu, nampak rock je. tapi when sebut maksu, sounds kinda old. ksza and klin nak panggil ciklinda, like they called busu, ciksu. tapi dah alang alang maksu pun gelarkan diri dia maksu, so maksu pun maksu lahh. haha

sebelum nii aku never get the chance nak sembang dengan maksu. sembang pun menyampuk je. haha tapi hari jumaat baru nii. maksu ksza klin aku and abg adi oh yeah and Shipi. duk dalam bilik tok, baru dapat menyembang. haha bessttt :) 

maksu aku nii segak en? haha maksu hampa segak dak? \jangan jawab/ dia baik baik jugak, tapi jangan kacau dia. haaaaa, kalau eshu aku tak lesinggggggg hampa, dia leeesiiiingggg hampa sendiri. haha. gengsterr niiiiiii.. waaaargghhh hahhaa. \takpasal aku jugak yang kena lesingg kang/ haha

eh itu sajaa buat masa sekaranggg :)

makshuuu, welcome to our hectic familyyyy <3
I love youuuuuu :)

btw, this is Shipi. ksza's daughter ehh son. err DAUGHSON :)
trash talked @ 4:26 PM

»
Wednesday, October 19, 2011

hey son of a bitch, hang setan hang sedaq dak? sanggup hang frame aku noh? takpaa, laa hari ni hari hang, esok lusa hari aku pulak.

ingat nah wei, orang yang teraniaya, doa dia terus sampai kat Allah tau!
trash talked @ 9:14 AM

»
Tuesday, October 18, 2011

can I run away?
I wanna stay somewhere else and start a new life.
loads of people hate me --'
fcuk.
thank you haters.

kbaiii
trash talked @ 2:38 PM

»

hey, Im sorry. serious bukan kami yang bagi kat dia. sumpah dak wei. before tuu kami ada bagi password FB kami kat dia. tapi lepas tuu kami tukaq. that was before kita IM. then tiba tiba dia call kami 2 kaa 3 hari lepas kita IM, dia kata kmi buat taik kat dia, duk mengata dia paa bala. tapi kami tak faham. then bila hmpa tulis macam tuu baru kami faham. yang dia baca tuu paa semua. tapi kmi tak tau macam mana dia boleh baca. weeii, kami mintak maaf wei. serious kami yang mangsa keadaan sekrang ni. kmi tak mau gaduh dengan hmpa. kmi baru jaa kenai hampa. and pasai H_____ tuu, kami mintak maaf. seriouss weeiii. kami tak tauu papa. weiiiiii sorrryy sangatt. 

________________________

weii jantan, hang babi hang sedaq dak? hang dengan kawan hang sama jaa, PENIPU BESAQ.  butuh hang laa lancauu weii. p matiii laa! hang hidup pun duk menyusahkan orang jaa  setan weii.
trash talked @ 2:09 PM

»bracess
Monday, October 17, 2011

see the picture? know what it is? if you dont, well, that's BRACESS. yeahhh! 

motive? ughh nak pakaii lerrr -,- I've always known that my gigi bukannya betoi sangat. tapi bila tengok satuu gambaqq nii, nampak ketara lahh pulak -,- pfftt... nak pakai bracess O.o

trash talked @ 9:19 PM

»picturessssss

heyyy, aku tak bersemangat lagii nak update. I mean post panjang panjangg. tengah exam week. lagipunn Im kinda malas lately -,-

here's the pictures


trash talked @ 6:12 PM

»VIP laa katakan -,-
Sunday, October 16, 2011

hey blog, Im busy.





:)




bye blog
trash talked @ 4:52 AM

»SPM 2012
Tuesday, October 11, 2011

oh my, pejam celik pejam celik. 'honeymoon-year' dah nak habis dah. maybe ada lagi sebulan+ macam tuu. then nak kena belajaq pulun gila babi untuk tahun depan =.=

SPM = Sijil Pelajaran Malaysia

2 words dude, 2 word : 

TAK READY !!!!!!!!!!!!

trash talked @ 9:29 PM

»kawan

friends, I miss you.

why are you peeps so FAR? :( I miss you. my nearby friends sucks -,- they dont deserve to have the title FRIEND. they're so fucking lame. they talk behind my back -,- err yes, we do that sometimes but, I'VE NEVER IGNORE MY REAL FRIENDS. unless you made a huge mistake that I may be offended with, yes I do ignore you. but HEY, I'll they you WHY aite? I dont just "ugh aku tak suka kawan dengan hang, aku meluat hang, BLAH!" shitt -,-

nani, haz, ineng, nerd, sexay. aliaa, BUTTONS, I MISS YOU LIKE FREAKING HELL!

esok anniversary first gathering kita :) ingat? aku rindu saat tuu. aku rindu nak hang out dengan hampa. outing sama sama. bau teloq sama sama. photoshoot sama sama. MANDI sama sama. semua SAMA SAMA lah. sumpah aku rindu hampa :((

kenapa semua ni jadi macam ni? I mean, aku masuk kelas yang aku duk sekarang ni nak belajaq betul betul. tapi dah jadi macam ni, aku nak duk sekelas dengan ineng and nerd. aku nak stayback dengan hampa wei. aku nak hampa mai lepak rumah aku lagi wei. AKU NAK HAMPA SEMUA BALIK WEI!

aku rindu hampa teruk. hampa tau kan aku teriak bila tengok video and gambaq kita sama sama dulu. kadang kadang, bila hampa online, tengok hampa happy ja dengan geng hampa sekarang, aku jealous wei. sumpah tak buhung. I miss you. I want you guys all to myself back. 

I LOVE YOUU :(
trash talked @ 8:16 PM

»oh Garfield
Monday, October 10, 2011

weweeweweeeiii, ni page Garfield.
**kucing aku derr matchaa :)

click disiniiiii :)
trash talked @ 2:55 PM

»08102011-berinai besar

malam tuu tidoqq SEJUK GILAAA  =.= kalah aircond. serious tak buhungggg. dahh laa ada gang AmBank duk memekak >.< aku bangun pagii tuu, duk berselimut dari bilik aku pegii bilik mama. bilik mama suam sikit. haha. then depa panggil breakfast kat bawah. besttt yaww. haha budak budak nak mandi sungai. aku pun ON ! haha daddy suh kejutkan alongnat ajak dia sekali. aku masuk bilik kejut dia. bila aku cakap nak mandi sungai, dia pun 'JOM!' haha

masuk jaa air, SEJUUUUUUKKKK!! hahahaha mencucuk kulit aku =.= keluarr jaa, kebas jari jemariku. aku pulak mandi siap lambat. dah laa nak pegi lunch kat rumah maksu. semua dah masuk kereta, aku and alongnat baru nak pakai baju. ahaa.

lepas lunch lepak dekat bilik, then aunty intan datang with uncle adek and family. got new babyyyy.. Wan Uzai Raikal :) so kiut miut ;) anywayy, sembang sembang. pegii mandi sungai lagii. sejuk jugak, tapi tak sesejuk pagii tadi lah. kami balik bilik balik pukul 6 macam tuu. balik ja terus siap mandi mak nenek semua. make up habess ahh. sebab malam tuu ada kenduri kat rumah maksu. malam berinai besar. puku 6 lebih ja kami dah siap. tengok semua orang lilexx jaa =.= aku alongnat lepak bilik mama. menyembangg. tiba tiba aunty intan masuk pakai tshirt and jeans. rupanya nak pegii pukul 8.

dekat rumah maksu, time kenduri tuu, ada dikir barat. and there's their Janda Baik's traditional dance. TARIAN PIRING namanya. and yes, they do menari with piring =.= kinda boring but it's quite cool. sebab depa kekalkan traditonality tuu. haha.

part nak merenjis, nama family aku tak hapa hapa depa sebut =.=
Johan Rashid bin Abdul Kuddus = Johan bin Rashid
Datuk Wan Mohd Hanafiah = Hanifah
Wan Rafida = Rafidah
Datin Adzawiyah binti Mahmud = Mahamud
Intan Doora = Intan Nora

yang aunty intan punya yang paling best. sebab kami pakat sakat dia 'CEPATLAA AUNTY NORA' hahaha
trash talked @ 11:47 AM

»07102011-akad

khamis petang, aku memei and meyan tak p sekolah. haha mama pun ambek cuti. hari tuu, pack barang, kemas rumah semua. bertolak pukul 6 lebih jgak, lepas hantar Garfield pegii rumah aunty ayan.

then singgah rumah aunty zaini, makan. harituu bday Keke. time dah nak balik, baru dikmi p beli kek. then gerak balik dalam pukul 9. sampai rumah puncak dalam satu lebih. masuk bilik bawah, bauu bunga rampai =.= penuh hantaran. tolong gituu gituu jee. tengok tv lebih haha.

7/10/2011 - BUSY =.=
bangun pagi pukul 9. siap siap wte, then mamani ksza kak alin datang. niat nak gerak pukul 11. tapi last last gerak pukul 12. semua 5 kereta. dah nak dekat dekat sampai tuu, kami berenti makan dekat McD Genting Sempah. dah laa orang ramai, kami lagii laa ramai. dekat sana jumpa pulak dengan kawan tokmama, 3 kereta. alongnat nak ambek order kena bawak keluar pen and paper bagi depa. haha. then gerak balik. dekat jaa, cuma kena naik bukit pusing pusing pusing. PENING =.=

bila sampai dekat homestay, peeeerrrrgghhhh, TERPEGUN SIAL ! bapak lawa =.= sampai sampai terus photoshoot. haha free jaa kena marah. hahaha. tepi tuu ada sungai. memeyy lawaa lerr :)

sibuk bergambar, then tokmama suh siap sebab akad nikah pukul 5. kalott laaa bersiap =.= make up nyahhhh =.=

blaa blaa blaaa... sampai surau tuu, lambat betul nak 'aku terima nikahnyaaa'. tapi bila sampai, maksu linda's dad tanya eshu 'Muzaffar, aku nikahkan dikau dengan anak perempuanku Nur Haslinda binti Rosli dengan maskawinnya RM22 tunai'. eshu takut agaknya sebab kami semua pakat kacau dia kata takut sekat pa balaa, last last dia jawab 'aku terima........tunai' lajuu gilaaaa =.= semua gelak. haha.
trash talked @ 11:40 AM

»missing HIM

can I turn back time? ohh shocks, of course you CANT sabrina. no one CANT. but I know most of us really wanna turn back time aite? there's always, "IF ONLY......" ya Allah, kalau boleh aku putarkan balik ke masa dulu, ughhhh =.= I've made so much mistakes. but I learn from each and every one of them*mostly. cuma, I wanna turn back time where Im still TIGHT with my friends and BUTTONS. but there's this one thing that I regret the most, MY EX. =.=

afiq, I sayang you. I do. but I cant deny that I still love him.

I miss him. A LOT. and I think most of the people who knew me and knew my 'history' with him, know that I still love him. I know it's not okay to like ungkit ungkit the past but I MISS HIM! I'd read nani's blog. she wrote about F. **betulkan nani? dont lie to me** and link a song. KIMIA. why nani WHY?! I know, you gave me that song on the first place. but you know better than ANYONE ELSE IN THE WORLD that, THAT SONG MEANT A LOT TO ME! you know I cry EVERYTIME I hear it. ughhhhh!!!!!!!



dude, I miss you. I miss you A LOT ! I miss your hugs, kisses, eyes, laugh, the funny sound that you made in between our conversations, EVERYTHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINGGGGGGGGG!!!!!!!!! 3rd March 2011 was the weakest day of my life! Ive never felt like that before. when you walked away, you kinda took my life away. I felt like hell. I just wanted to DIE. how could you took everything from me and just threw it away? WHY? I waited for you. and I gave everything. I cant hate you. even after all the stupid fucking things you've done to me, and left me for her, I still CANT HATE YOU. in fact, I still love you :(




afiq, Im sorry if you have to know all this by my blog. Im sorry Ive never told you anything. I love you. I do but I love him more. but he left me. please dont do the same thing he'd done. and dont leave me. pleaseeee. 
trash talked @ 1:59 AM

»alhamdulillah, rasmi sudaa :)
Friday, October 7, 2011

hari ini amat memenatkan =.=

pendekkan cerita lah, aeshuu's akad nikah telah berlangsung. and time aeshuu cakap 'aku terimaa nikahnya......' laju gilaaa! hahaha sebab takut tersekat. haha satu surauu gelakk >.<

ps; nanti aku update panjang yerr :)
trash talked @ 9:52 PM

»boing
Thursday, October 6, 2011

hii there, ughh lama rasanya tak update. haha I mean, macam bercerita lah. kan aku duk post youtube and hat sikit sikit jaa en? tapi bila sekali aku post panjang panjangg, NERRRRGHHHHHH... hampa tobat malas nak baca kan? tapi kalau ada yang rajin baca tuu, waaa tabik luu lah :)

anywayy, petang satgii Im going to KL. esok akad nikah aishuu! yeayyy ! anywayy, err oh em LUPADAHNAKCAKAPAPA =.=

kbyeeeeeee
trash talked @ 2:11 PM

»new boyfiee
Wednesday, October 5, 2011


Lee Taemin, SARANGHAE 


ps; he's MINE ! 
trash talked @ 10:30 PM

»true friend
Sunday, October 2, 2011


hazirah othman
hannani roselan
mieza azmi
feykar yuzaily
adlina azizan
inengwati azmi
wany hashim
diyana shahira
nabila raidzan
afiq baharom
pidot alif
faiz fadzlan
shafiyah hatta
izzati hanis
syifa syarain
enon sirrulwahida
toriq ziyad
naim hasmi

and people :)

sorry I only listed those who are close to me.
kalau ada yang kecik hati sebab tak buh nama hampa, MAAF
trash talked @ 7:08 PM

»Garfield
Saturday, October 1, 2011

meet Garfield. she's our newest and youngest family member :)

aku jumpa dia 25hb. malam before p KL cuti raya nuu. kan hujan lebat, dia duk meow meow dekat pintu luaq. so, aku bukak la. then bagi dia makan. kesian kot. kecik jaa. macam tak pernah makan setahun kott. then esok tu kan nak p KL, aku bagi kat jiran sebelah rumah aku. depa ada kucing jugak. so, aku suh lah depa bela. sebab daddy tak suka kmai bela binatang berbulu nii. memey kan alergic.

anywayy, lepas seminggu, kami balik AS. esok kan sekolah, dalam duk kalut dengan barang sekolah, aku dengaq macam ada orang duk kat pintu belakang. time tu pulak tengah malam, ramadhan dah habis, tentulah aku ketaq gilaa. bukak pintu, rupanya kucing tuu lagii. 

dekat seminggu kami jaga dia. penat aku cari rumah kat dia. tengok tengok mama dah bodek daddy nak simpan dia. YEAYY ! 

kami penat kot pikiaq nama nak bagii, tiba tiba jaa nopi panggil dia Garfield. haha nampak kaler oren sama kott. haha. 

errr, now she's sick. idk why and what caused it. semalam satu hari tak makan, malam baru makan. harini pulak makan pagi jaa. kerja dia tidoq jaa. nak bagi makan ubat punyalah susah =.=

emmm tolong yerr, tolong doakan Garfield sihat :) thankyou
trash talked @ 8:01 PM

»family

meet my FUTURE FAMILY. hahaha gataiiii =.=

aku post dekat FB tag nama Haz sebab nak tunjuk muka abang dia. haha. then Pidot comment kata muka semua sama jaa. haha bilaa ushar balik, sunggoh laa. haha aku tunjuk kat adik adik aku, depa pun kata muka nak sama. haha muka kami 4 orang dah lerr lain lain gilaa semua. hahah.

terlebih sengeh pulak dah aku =.=
trash talked @ 1:35 PM